Zvesti prijatelji

Modni oblikovalki življenje lepša Gabi

Teja Pelko/Novice Svet24
1. 7. 2018, 12.08
Posodobljeno: 1. 7. 2018, 12.55
Deli članek:

Nika Ambrožič Urbas je s svojimi metaforami v oddaji Zvezde plešejo dodobra popestrila že tako pester šov, doma pa za razgibanost poleg njenega moža Matjaža Ambrožiča skrbi še muca.

osebni arhiv
Nika Ambrožič Urbas in Gabriella

Pot v njun londonski dom (in posledično v njuna srca) si je štirinožna kosmatinka utrla kar sama. »Mačka se je dobesedno znašla pred najinim vhodom. To je bilo nedolgo zatem, ko sva se preselila v londonsko okrožje Canning Town. Odločila sva se, da jo posvojiva,« nam je povedala Nika.

Gabriella Niki in Matjažu življenje lepša že pet let.

IME DOBILA PO SLAVNI TENISAČICI

Z možem sta ji dala ime Gabriella. »Razmišljala sva o tem, kako bi jo poimenovala – in kar naenkrat je on rekel: 'Ti, a veš, kaj, a tebe tudi tele obrvi na nekoga spominjajo?' Nakar sem jaz odvrnila: 'Ja, na Gabrielo Sabatini,' in mi je dejal, da je imel ravno to v mislih. Tako je postala Gabriella, za prijatelje Gabi,« je razkrila modna oblikovalka.

osebni arhiv
Nika Ambrožič Urbas in Gabriella 2

OBKROŽENA S SLOVENCI

Gabi je zelo velika mačka. Nika sicer pravi, da so vse angleške mačke ogromne. Njuna pa je poleg tega malce pretežka. »Gabi se hitro zredi, bolj čokato postavico ima. Je bilo pa zelo zabavno, ko sva jo enkrat peljala k veterinarju na pregled. Midva sva se seveda pogovarjala po slovensko, veterinar pa je nekaj časa še govoril angleško. V tem jeziku nama je rekel: 'Pretežka je.' Z Matjažem sva se spogledala in rekla: 'Joj, a res?' Nato pa nama je veterinar po slovensko rekel: 'Ja, res, ja, shujšati mora,' – in sva ugotovila, da gre za Blaža, Slovenca, ki živi v našem okrožju. Tako da ima Gabi tudi veterinarja Slovenca. In najina muca zna zdaj že kar dobro slovensko tolči,« nam je v smehu opisala modna oblikovalka.

Gabi ima svoj spalni kotiček v njeni domači pisarni, kadar sta z možem na poti, pa skrb zanjo prevzamejo mačje varuške.