Zabava

Klapa Friško predstavlja svoj prvenec 'Lipi Svite'!

Oglasno sporočilo
4. 6. 2018, 14.21
Posodobljeno: 4. 6. 2018, 14.24
Deli članek:

Klapa Friško je v petek premierno predstavila svojo prvo pesem in videospot z naslovom 'Lipi Svite'. Kaj so nam zaupali ob slavnostni premieri?

Klapo Friško sestavljajo sami profesionalni pevci - Bogdan Stopar, Dušan Topolovec, Sebastijan Čelofiga, Peter Izlakar in Marjan Kirbiš.

Poosebljena ljubezen do Dalmacije

Lipi svite. Naša prva skupna pesem, ki pooseblja ljubezen do Dalmacije. Zato smo ji dali še svojevrsten pečat in se na snemanje videospota odpravili na prav posebno destinacijo - na prelepi otok Brač, v mestece Supetar. Ta kraj smo izbrali zaradi tega, ker je tipično dalmatinski, prepleten s temperamentom lokalnih ljudi na eni in s krasno naravo na drugi strani. Že sam prihod na otok nam je dal vedeti, da je tam neka posebna energija, ki bo naše ustvarjanje še dodatno navdihnila.

Dalmacija je zavzela posebno mesto tudi v videospotu

Snemanje smo začeli zgodaj zjutraj, naša prva lokacija pa je bila Vidova gora. Najvišja gora jadranskih otokov je bila odlična zaradi prelepega razgleda, ki je ob sončnem vremenu tisti dan segal vse do Bola. Nato smo se spustili malo nižje, do peščene steze, ki je vodila na pašnik in tam posneli nadaljnje kadre. Sledili so prizori v kamnoseški delavnici, na trajektu, na kamnitih ulicah, vmes tudi na pokopališču in nazadnje pred gostilno. Bilo je pestro in zanimivo, saj smo vsi zelo uživali in je snemanje posledično potekalo tekoče in brez zapletov. 

Trenutek slavnostne premiere, ki bo Dalmacijo približal prav vsakemu

Komaj smo že čakali, da vam predstavimo izdelek in končno je tukaj - prvi videospot klape Friško. Ponosni smo nanj, saj za tem projektom stoji ekipa, ki je delala z ogromno mero profesionalnosti in s čutom za detajle, zato si srčno želimo, da to pesem začutite tudi vi.


Naj vas spomni na to, da ne glede na to, kako daleč stran od doma boste, vedno vas bodo tam čakali spomini in predvsem tisti iskreni, pravi prijatelji.