MARIJANA BRECELJ

V vlogi babice se počutim kot doma

Eva Jandl/Novice Svet24
3. 6. 2018, 19.00
Deli članek:

8. junija bo priljubljena igralka dopolnila 72 let in prehajanje od vlog ljubimk do mater ter zdaj do babic je zanjo "neboleče".

Pop TV
Po njenih besedah bo delala, dokler bo lahko, saj igralk njenega letnika, ki bi bile še aktivne, ni veliko.

Serija Reka ljubezni je osvojila gledalke in gledalce, ob njej pa tudi Marijana Brecelj, ki ima v seriji pomembno vlogo: je babica družine Slak, ki rokah drži vajeti posestva. »V vlogi babice se počutim kot doma,« pove nasmejano in doda, da je tudi sama babica dvema vnukoma. Igralka bo kmalu praznovala svoj 72. rojstni dan, in če je ob 70-letnici dejala, da gre za prelomnico, zdaj misli drugače. »Trenutno nimam več časa razmišljati o tem, kajti staramo se in to je za zdaj edini način, da preživimo.« Tako tudi gleda na svojo kariero: »Težko bi se odločila, kateri trenutek je bil zame v moji igralski karieri prelomen, vsekakor pa mi je bilo prehajanje od vlog mladih deklet, ljubimk do mater in babic nekako neboleče, samoumevno in organsko.« Najraje se spominja svoje mladosti v Srbiji: »Beograd so moje odraščanje, moja zgodnja mladost in cvetoče lipe na ulici Strahinjića Bana. Potem smo se preselili v Slovenijo in težko se je bilo vživeti v novo okolje, tako drugačno od tistega, v katerem sem odraščala. Drugačno je bilo po temperamentu, po navadah ... V Beograd sem se žal le redko vračala, je pa za vedno ostal mesto moje mladosti.«

Mediaspeed
»Kakšna babica sem? Vprašajte moja vnuka,« odgovori na vprašanje, ali je kaj podobnosti med vlogo babice v seriji Reka ljubezni in tem, kakšna je Marijana kot babica zasebno.

VSTAJANJE OB NEHUMANIH URAH 

Za snemanja serije Reke ljubezni je zavihala rokave in upodobila babico, čeprav snemanja potekajo ob izjemno zgodnjih jutranjih urah. »Delo je dokaj naporno in tudi zahtevno. Besedila je veliko, treba se ga je naučiti na pamet, včasih vstajam ob res nehumanih urah, ampak to seveda ni vsak dan in za zdaj gre,« pravi Marijana.