MASTER CHEF

Tibor Baiee: Postal bi nevaren vsaj za finale

K.M.
21. 5. 2018, 18.00
Deli članek:

V petek je kuhinjo MasterChef zapustil Tibor, ki se je slovenski javnosti prvič predstavil v šovu Big Brother.

POP TV

Se mi samo zdi, ali ste tudi šov MasterChef zapustili prej, kot ste si želeli?

Lagal bi, če bi rekel, da mi je vseeno. Je pa res, da sem izpadel na boljši način, kot bi si kadarkoli lahko želel. V predzadnjem izivu s piščancem sem se izkazal in v izločitvenem izzivu, sem za las izgubil, s sladico (sladice so moja šibka točka), ki sem jo prvič videl, kaj šele pripravljal in to proti tekmovalcu, ki se je na sladicah do sedaj najbolj izkazal. Za nameček, pa je bil to še Sinke, ki je tekom oddaje zares postal pravi prijatelj. Kaj češ lepšega. 

Ves čas ste delovali zelo živčni in zmedeni. Je krvi pritisk ali vedno kuhate na takšen način? 

Za živčnost in zmedenost je v prvi vrsti odgovorna neverjetna želja po obstanku v kombinaciji z neizkušenostjo na splošno in predvsem s časovnim pritiskom. Sem pa iz oddaje v oddajo to zmedenost odpravljal, kar mislim da se je na končih izdelkih poznalo. Je pa res, da se pa treme pred sodniki vse do konca nikakor nisem uspel znebiti, ne glede na to kako zadovoljen sem bil z izdelkom. Enostavno preč jih spoštujem in zelo v veliko čast in hkrati strah mi je bilo dati njim za poizkusit, mojo jed.

POP TV

Česa ste se v šovu naučili?

Definitivno, da še marsičesa ne znam in da je kuharija ena sama umetnost brez meja. Naučil sem se tudi, da je organizacija dela in časa najbrž celo bolj pomembna od ostalih segmentov po tem ko že imaš idejo. Najbolj pa sem se naučil, da moram bolj zaupati vase …verjamem, da me je tudi to stalo boljše uvrstitve.

Kdo je vaša največja inspiracija v kuhanju?

Hah … največ sem se nagledal Ramseya in Jamieja, kot najbrž večina ljubiteljskih kuharjev. Kar pa ne pomeni, da se po njih zgledujem. Zame so spoštovanja vredni tisti kuharji ali pa kdorkoli, ki z voljo in trdim delom uspe. Sam bi se že težko opredelil, glede svojega stila in v katero kuhinjo me bolj nese, glede na to, da mešam okuse, kaj šele da bi našel vzornika.

Mislite, da bi moral pred vami šov zapustiti še kdo drug?

Sedaj ko sem strnil misli, verjamem, da bi s prikazanim lahko premagal še koga in glede na to kako hitro sem napredoval, bi lahko kaj kmalu postal nevaren tudi za vsaj finale. A to je samo ugibanje, predvsem pa se zavedam, da v tem šovu ne šteje prikazano za nazaj, pač pa točno dotični izločitveni izziv, kjer pač ne smeš biti najslabši. Ne obžalujem ničesar in šov zapuščam z dvignjeno glavo.

POP TV
Tibor se je v petek poslovil od šova MasterChef.

Komu privoščite zmago in zakaj?

Težko komentiram to, da nebi kdo mislil, da izdajam kakšno skrivnost. 

Imate tudi hčerkico Noemi, ali že uživa v vaši kuhariji? 

Z največjim veseljem kuham za mojo pricesko. Je pa ta naloga trenutno, ko smo v fazi “nič ne jem” najbrž še težja kot katerikoli izziv v Masterchef. Ljudje z otroci vedno o čem govorim. Tako, da preizkušam prav vse od različnih pirejev, kaš, testenin, juhic, omlet ... In ko mi jo uspe konkretno nahranit, je občutek podoben tistemu, ko ti sodnik v MasterChef Slovenija reče, da je jed dobra …