Zabava

FOTO: Slavček Murko na jadranju z Janezom Janšo

B.P. / Novice Svet24
19. 4. 2018, 07.15
Deli članek:

Samopromotor številka ena Damjan Murko, ki vedno znova preseneča, se je ravno vrnil s štiridnevnega jadranja z veljakom Janšo.

Osebni arhiv
Priznal je, da se je na jadranju kar naprej fotografiral za spomin.

Eden in edini Damjan Murko ob 15-letnici kariere doživlja sama lepa presenečenja, seveda pa tudi sam postreže s svojimi. Zvestim oboževalcem je ponudil že veliko lepega, koncertno turnejo po Sloveniji, novo pesem Ne zaklepaj vrat srca in zdaj še luksuzno jadranje po hrvaških otokih s koncertom na jadrnici. Vendar bolj kot vse to bode v oči, da je slavček jadral z nikomer drugim kot z Janezom Janšo.

Osebni arhiv
Damjan z organizatorjem jadranja Janezom Janšo, ki ga je z veseljem gostil na potovanju.

Janševo osebno povabilo

Seveda je Damjan izkoristil priložnost in vsem na jadrnici zapel tudi pesem Moj mornarček, ki jo v originalu prepeva Helena Blagne. »Pesem je bila tokrat čisto na mestu,« je povedal v smehu. 

Ali informacija res drži, smo preverili iz prve roke in povprašali Murka, ki pa ni bil prav nič redkobeseden, ampak nam je informacijo takoj potrdil: da ga je gospod Janez Janša osebno povabil na jadranje. »Povabilo sem z veseljem sprejel in moram reči, da je to bila zame izjemna izkušnja,« je priznal Murko, ki je na jadranju več kot užival. Da pa takoj razčistimo, za katerega Janšo dejansko gre .... Gospod Janez Janša ima jadralno društvo Muštrin in je (zdaj že uradno) kupil tudi Krvavec. A je seveda vse skupaj postalo zelo zanimivo tudi zato, ker Damjan Murko pač obvlada svoj posel in nas je dobro zapeljal v skrivnost ... Ta je zdaj jasna: ne gre torej za politika Janšo, ampak uspešnega podjetnika. »Važno, da je Janša,« je v glasnem smehu komentiral Damjan Murko, ki se je tokrat prvič odpravil na jadranje, a kot je povedal, zagotovo ne zadnjič. »Na vsakem otoku, kjer smo se ustavili, je bilo prelepo in se bom zagotovo še vrnil.«