10 na hitro

Ne mara zamujanja

Teja Pelko/Novice Svet24
3. 3. 2018, 21.20
Deli članek:

Glasbenik in voditelj oddaje Na kavi Gianni Rijavec nam je razkril marsikatero zanimivost o sebi.

Osebni album
Gianni Rijavec in Patricija Simončič.

Kaj je prva stvar, ki jo naredite zjutraj, in zadnja stvar, ki jo naredite pred spanjem?
Glede na to, da se moram malo razgibati, so to obvezno sklece, zjutraj in zvečer, pa tudi druge vaje, da ohranjam kondicijo. In seveda obvezno najprej pomislim na mojo Patricijo, zjutraj in zvečer.

Gianni obožuje čokolado, med svojo pregrehe pa uvršča tudi športne avtomobile. 

Brez česa nikoli ne greste od doma?

Ker je pač tak čas, živimo v dobi elektronskih komunikacijskih sredstev, je telefon obvezna stvar. Žal je tako, brez njega pač ne gre.

Kaj je vaš največji strah?

Strahu ni, ker ne obstaja … Pregovor pravi, da je strah znotraj votel, zunaj ga pa ni, torej ne obstaja. Vse se dogaja v glavi in jaz sem s tem razčistil.

Kaj je vaša največja vrlina in kaj največja slabost?

Hm … To je v enem stavku težko povedati, pa recimo, da je točnost še kar moja vrlina, torej sem rad točen, če se le da. Slabost pa, da včasih kaj obljubim, pa obljube ne izpolnim. To je sicer bolj redko, ampak se zgodi. No, saj je to človeško, ali pač ne?

Arhiv časnika Svet24
Gianni Rijavec

Kdaj ste zadnjič neko stvar naredili prvič in kaj je to bilo?

Zdi se mi, da se velikokrat nekaj zgodi prvič, še posebej če je človek aktiven, veliko dela. Ko sem nazadnje pred nekaj tedni letel s helikopterjem na Triglav, smo denimo prvič za nekaj sekund pristali na snegu poleg Aljaževega stolpa. To je gotovo nekaj posebnega. Mislim, da se to ne bo nikoli več zgodilo.

Kateri pregrehi se ne morete upreti?

Uf, uf, uf, jih je kar nekaj. Ena je gotovo čokolada. Obožujem čokolado. Morda so pregreha tudi športni avtomobili, ali pač ne? »Ko bom velik«, si bom ponovno enega privoščil.

Katero je vaše najljubše in katero najmanj ljubo gospodinjsko opravilo?

Skoraj obožujem sesanje, ne maram pa kuhanja.

Kaj vas najhitreje spravi ob živce?

Da se z nekom nekaj zmenim, pa ga potem čakam, ker zamuja. Sam sem namreč – če se le da – rad točen, kar sem že povedal.

Kaj je prva stvar, ki jo opazite pri ženski? Pa pri moškem?

Pri ženski so to oči in roke, sicer pa takoj opazim stanje IQ (smeh), pri moškem pa moram priznati, da nisem niti toliko pozoren.

Če bi imeli čarobno paličico, bi …?

… naredil red, in če bi bil na svetu red, bi bil tudi mir, ker je pa vse zmešano, pomešano, namešano in ne vem kaj še, je popoln kaos. To bo nujno treba urediti, torej narediti red, postaviti ljudi in stvari na pravo mesto.

YouTube
Rijavec med branjem novoletne poslanice za mir na Kredarici.