Nov projekt

VIDEO: Pr' Hostar s filmskih platen na radijske valove

N.S.
3. 12. 2017, 19.35
Deli članek:

Dobro leto po zavzetju kinodvoran so kleni Gorenjci filmsko zgodbo in njeno sporočilnost pretopili še v glasbeni format.

Arhiv
Sila zabavni Goran Hrvaćanin se je domislil nove senzacije.

Po nedavni napovedi, da bodo posneli narodnozabavno skladbo, je luč sveta ugledal najnovejši projekt ustvarjalcev satirične komedije Pr' Hostar. Če ste sprva pomislili, da gre za parodijo, boste dodobra presenečeni … Pesem, ki nosi udaren naslov Ne dam, je namreč čistokrvna narodnozabavna viža! Osnovana je na instrumentalnem delu iz zaključka filma; Goran Hrvaćanin ga je nadgradil z izrazito domoljubnim besedilom, prepojenim z močnim narodnoprebudnim nabojem.

PREVERJENA EKIPA

Lastnik žametnega glasu, ki nežno zaziblje ob zvoku harmonike, pa je vsestranski Niko Zagode, ki se je v spomin gledalcev vtisnil z nepozabno filmsko vlogo tolmača Tristana. Kot se za mojstre satire spodobi, je izid glasbenega prvenca pospremil tudi videospot. Tega je tako kot filmsko uspešnico režiral Luka Marčetič.

Youtube
Skladba Ne dam je čistokrvna narodnozabavna viža!

SILA ZABAVNO

Avtor melodije in besedila Goran Hrvaćanin pesem označuje kot nekakšen podaljšek filma, saj je bila sprva posneta za potrebe najbolj gledanega slovenskega filma vseh časov. »Lahko bi rekli, da gre za prebujanje narodne zavesti skozi vižo. Pesem smo takrat na hitro posneli, prvotno sem pel jaz, a moj glas ni bil ravno kos tej nalogi. Tako je svoj vsestranski žametni glas posodil Niko Zagode in vse skupaj osmislil,« je povedal priljubljeni komik, ki v prihodnje napoveduje nova presenečenja »gorenjskih gaunarjev«. In kot kaže, se evforija okoli njih še dolgo ne bo končala, saj jih podpirajo tako gledalci kot poslušalci.