Mraz

Opozorilo: temperature ostajajo zelo nizke tudi čez dan

T.L.
3. 12. 2017, 19.54
Posodobljeno: 3. 12. 2017, 19.55
Deli članek:

Zjutraj od -14 do -4, ob morju okoli 0 stopinj Celzija.

Profimedia
Snega zaenkrat še ne bo.

Nedeljski dan smo po skoraj celotni državi, več ali manj, preživeli kar "v minusu", saj so se najvišje dnevne temperature tudi čez dan (z izjemo Primorske) komajda dvignile nad nič stopinj Celzija. 

Iz Italije in Francije poročajo o obilnem sneženju in večjih količinah novozapadlega snega.

V Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti so ob 19. uri namerili -2 stopinji C, v Logatcu -8, v Kranju in Celju -4 stopinje Celzija, v Velenju -3, Ravne na Koroškem -6, Postojna -6, Metlika -3, Koper 3.

Najnižjo temperaturo so ob 19. uri zabeležili na Kredarici, in sicer -14 stopinj Celzija, -13 stopinj Celzija na Jezerskem in -12 stopinj Celzija na Uršlji gori, na Krvavcu -10.

Ponedeljek zelo hladen

Kakšen pa bo ponedeljek? Vreme bo po napovedi Agencije za okolje delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -14 do -4, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -2 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. 

V noči na torek bodo ponekod na vzhodu možne rahle padavine. V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki bo bolj pogosta na vzhodu. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah osrednje Slovenije megla. V sredo bo pretežno jasno, megla se lahko po nekaterih nižinah zadrži večino dneva.