ŠOK

Igralka je nadlegovanja obtožila Georgea Busha

N.S.
29. 10. 2017, 15.56
Posodobljeno: 29. 10. 2017, 16.00
Deli članek:

Nekdanji predsednik ZDA, 93-letni George Bush, se je že opravičil, potem ko ga je 34-letna igralka Heather Lind obtožila, da jo je pred štirimi leti med njunim srečanjem spolno nadlegoval.

Profimedia
Od zadaj se jo je dotaknil iz invalidskega vozička.

Afera Weinstein je sprožila plaz obtožb o spolnem nadlegovanju, kjer se je zdaj na seznamu znašel tudi nekdanji predsednik ZDA, George Bush starejši.

Arhiv
V tem stanju si je privoščil otipavanje slavne igralke.

»Ko sem imela priložnost spoznati Georgea H. W. Busha pred štirimi leti, zaradi promocije zgodovinske serije, ki sem jo tedaj snemala, me je spolno nadlegoval, ko smo pozirali za skupinsko fotografijo. Ni mi segel v roko. Dotaknil se me je od zadaj s svojega invalidskega vozička, medtem ko je njegova žena Barbara stala zraven njega. Povedal mi je umazano šalo. Kasneje se me je spet dotaknil. Barbara je zavila z očmi, češ, pa ne spet, njegovi telesni stražarji pa so mi rekli, da ne bi smela stati zraven njega. Morali smo ga klicati gospod predsednik, a mislim, da je moč tega naziva v uresničevanju pozitivnih sprememb, služenju ljudem in demokraciji. On se je tej moči odrekel, ko jo je uporabil proti meni in tudi proti številnim drugim ženskam.« Seveda se je oglasil tudi Bush, ki se je nemudoma javno opravičil. »Predsednik Bush ne bi nikoli, v nobenih okoliščinah, namerno komu povzročil nelagodja. Iskreno se opravičuje, če je njegov poskus humorja užalil gospo Lind,« je Bush starejši, ki je zaradi slabega zdravja zadnjih nekaj let na vozičku, zapisal v opravičilu.