Na oddihu

Nikamor brez svojega malega štirinožca

Teja Pelko
2. 10. 2017, 21.00
Deli članek:

Damir Kovačić, ki niza glasbene nagrade po Balkanu, se je konec prejšnjega tedna mudil v Dalmaciji. V svojo družbo sta ga povabila kolega Zmago in Boris iz skupine Musicshow Pizzicato, ki sta zabavala slovenske goste v enem izmed tamkajšnjih hotelov.

osebni arhiv
Damir s svojim ljubljenčkom Hipijem.

Pevec pa se na pot ni podal sam. S sabo je namreč vzel svojega malega štirinožnega prijatelja Hipija. Komaj štiri mesece star kavalir kralja Karla se je po Damirjevih besedah na poti odrezal več kot odlično.»Moram priznati, da me je bilo malo strah, saj s tako majhnim psom še nisem potoval tako daleč. A se je mali izkazal,« nam je razkril glasbenik. Hipi se je tokrat tudi prvič srečal z morjem in slano vodo, ko si je skupaj z lastnikom v čudovitem naravnem okolju zalivčka Zavala privoščil popoldansko kopanje pri prijetnih 23 stopinjah Celzija. Ker je bil tako zelo priden, Damir pravi, da bo v prihodnje svojega ljubljenčka vzel s sabo povsod, kjer so kužki dobrodošli.

osebni arhiv
Damir tudi na oddihu ni mogel brez glasbe.

Ni bil kavalir

Hipi ni upravičil imena pasme, saj je po Damirjevih besedah osvajal vse mimoidoče.

Glasbenik pa tudi na dopustu ni mogel brez mikrofona. Svojima gostiteljema se je na odru pridružil na zaključnem večeru slovenskih gostov, ki so počitnikovali na otoku Hvaru, sodeloval pa je tudi v zabavnih družabnih igrah in v vlakcu.

Pevec je bil očaran nad energijo, ki se je čutila med gosti. Po Hvaru se je razlegala slovenska pesem in Zmagova harmonika je pela tudi na plaži ter v vodi. Nad glasbeniki so bili navdušeni tudi kitajski gostje, saj so jim člani skupine Musicshow Pizzicato in Damir brez zadržkov odpeli nekaj dalmatinskih pesmi za dobrodošlico v hotelu.