Evrovizija 2018

Je naslednja v vrsti Jelena Rozga?

am
16. 9. 2017, 07.45
Deli članek:

Po presenetljivi uvrstitvi Hrvaške v veliki finale Pesmi Evrovizije 2017 je bilo pričakovati, da bodo južni sosedje na tem glasbenem tekmovanju sodelovali tudi prihodnje leto.

Promocijski material
Največ simpatij za novo predstavnico pripada Jeleni Rozgi.

In res bodo! Hrvaška nacionalna televizija je prižgala zeleno luč za evrovizijski nastop v Lizboni, kjer bo 8., 10. in 12. maja potekalo že 63. tekmovanje za najboljšo pesem. Kako bodo novega predstavnika izbrali naši južni sosedi, še ni znano, saj so na mizi odprte še vse karte. Mnogi si želijo, da bi se vrnila priljubljena Dora (gre za javni izbor z glasovanjem), spet drugi menijo, da interni izbor (določitev izvajalca) prav tako ni slaba rešitev. Ravno pri tem se ljubitelji sprašujejo, kdo bi bil najbolj primeren. Na družbenih omrežjih se tako največkrat omenja priljubljena pevka Jelena Rozga. Koga bodo južni sosedi dejansko izbrali, bo znano najpozneje do sredine marca 2018, ko morajo biti znane vse pesmi in vsi sodelujoči predstavniki.

Hrvaška se je sicer na evrovizijskem izboru predstavila prvič leta 1993 (skupina Put s pesmijo Don't Ever Cry; 15. mesto), najboljše rezultate pa je dosegla v letih 1996 in 1999, ko sta ji Maja Blagdan (Sveta ljubav) in Doris Dragović (Marija Magdalena) pripeli četrto mesto.