Tilen Grah

Mister dokazal, da je pravi džentelmen

Teja Pelko
7. 9. 2017, 21.10
Deli članek:

Enaindvajsetletnik je letošnje počitnice preživel delovno, in sicer kot turistični animator za nočno življenje v Ljubljani.

osebni arhiv
Tilen tudi sam zelo rad potuje. Nazadnje je bil na Dunaju.

Tilnu se je med opravljanjem – za marsikoga v njegovih letih sanjske službe – pripetilo marsikaj zanimivega, najbolj pa se mu je v spomin vtisnilo dekle iz Avstralije.

»Noč se je zaključevala in s skupino turistov, ki je štela okoli 70 ljudi, smo šli v zadnji bar. Ker sem bil zadnji v skupini, sem moral poskrbeti, da bodo vanj vsi prišli srečno in varno. Neka Avstralka pa je kar obsedela na svojem sedežu. Tudi ko sem ji rekel, da morava slediti skupini, se ni premaknila, ob tem je ves čas strmela v telefon. Ko sem jo vprašal, kaj je narobe, je v sekundi padla v jok in v tistem trenutku me je stisnilo pri srcu, saj nisem vedel, kaj se je zgodilo. Po 20-sekundnem intenzivnem in obenem hitrem joku mi je razložila položaj. Izkazalo se je, da je dobila fotografijo, da jo je ravno tisto noč prevaral fant, s katerim je bila v zvezi več let, skupaj sta tudi živela. Dejala mi je, da bo, ko se bo vrnila v Avstralijo, zažgala vse njegove stvari. Bil sem v precepu. Vedel sem, da morava iti naprej, vendar sem se tudi zavedal, da ji je hudo in nisem želel pritiskati nanjo. Ko sva le prišla ven, pa se je vlil dež. V sekundi sva bila čisto premočena, saj v bližini ni bilo nobene strehe, pod katero bi lahko stopila. Rekla mi je, da želi iti v hostel in da naj ji pot do njega pokažem na Google Mapsu. Ko je v telefon vtipkala lokacijo, pa ji je zmanjkalo baterije. Takrat sem se vprašal, kaj gre še lahko narobe. No, na srečo, se je vse končalo v redu, ker so se kolegice, ki so prišle z njo v Ljubljano in so bile v tej skupini žurerjev, vrnile ponjo in jo vzele s sabo,« je dejal mister Slovenije 2016.

Ptujčan je na strto Avstralko naredil zelo lep vtis. Drugo jutro je namreč na spletno stran podjetja napisala, da je najboljši animator, kar jih je spoznala, in da je kljub naporni noči izjemno uživala.