Druženje v koči

S harmoniko so odšli na sedmera jezera

am
7. 9. 2017, 13.30
Deli članek:

Kar so obljubili, so tudi izpolnili. Članice in člani Glasbenega društva Bučar so se namreč odpravili na peti glasbeni projekt.

Rok Erjavec
Učenci so se na pohod pripravljali tako glasbeno kot kondicijsko.

Po projektih S harmoniko na Triglav, S harmoniko po obali, S harmoniko skozi Postojnsko jamo in S harmoniko ob Kolpi je letos odmevalo po Dolini Triglavskih jezer.

Cilj tokratnega projekta je bil osvojiti vseh sedem jezer v dveh dneh in ob tem pri vsakem zaigrati. 

Vsi skupaj so se na projekt pripravljali kar nekaj časa. Tako glasbeno kot kondicijsko. Štirinajst dni pred projektom so skupaj s preostalimi prijavljenimi udeleženci odšli na Roblek, kjer so prav tako odmevale harmonike. Letos so za pesmi projekta izbrali Avsenikovo Iz Bohinja, saj se je dvodnevni glasbeni pohod zaključil od biseru Gorenjske, Bohinjskem jezeru, in Slakovo Vrh planin. Obe so udeleženci ves čas prepevali z glasbeniki, za spremljavo na trobenti pa je letos poskrbel tudi harmonikar Aleš Šuštaršič.

Rok Erjavec
Pri vseh sedmih jezerih so pele harmonike, kitare, trobenta in bariton.

Veselje v koči

Zadnji avgustovski vikend lanskega leta je bila v znamenju harmonik Bela krajina – dežela belih brez, doline reke Kolpe in dobrosrčnih ljudi.

Iz Zadnjice so se v soboto zjutraj odpravili proti Prehodavcem, kjer so na Zasavski koči naredili daljši postanek in zaigrali ob prvem jezeru. Pot so nadaljevali proti Koči pri Triglavskih jezerih in tam prenočili. Koča je bila polno zasedena, tako da zvečer plesa ob igranju učenk in učencev Glasbene šole Bučar ni manjkalo. Zgodaj zjutraj so se članice in člani odpravili proti zadnjemu, Črnemu jezeru. Pot so nadaljevali čez planino Viševnik, vse do Planine Jezero, in se nato prek Vogarja spustili do Bohinjskega jezera. Pri vseh sedmih jezerih so pele harmonike, kitare, trobenta in bariton. Udeležencem ostajajo lepi spomini in verjetno se že prav vsi veselijo novega projekta, ki ga predsednik društva Simon Bučar še ni želel razkriti. Verjetno so misli še pri Sedmerih jezerih in novem šolskem letu.