ZMAGOSLAVJE

Mojster uspešnic Raay: Moj fotko je heroj

am
27. 7. 2017, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Dobitnikom prestižne nagrade, blejskega zlatega mikrofona, Bolgariji, Hrvaški in Sloveniji, se je po zaslugi izjemne 14-letne Christine Magrin letos pridružila še Malta.

Studio Signal
Sandi Vovk, direktor festivala, zmagovalka Christina Magrin (Malta) in Irena Yebuah Tiran (predsednica mednarodne žirije).

Mlada glasbenica je že s svojim prvim nastopom napovedala, da bo med najresnejšimi kandidati za končno zmago. Po izjemnem drugem nastopu, ko je pokazala neverjetne glasovne sposobnosti in znanje, pa je bilo vsem jasno, kdo bo letošnji dobitnik velike nagrade. Tudi v kategoriji Junior je zmaga odšla na Malto. Pripela ji jo je komaj desetletna Elisa Muscat, ki je bila med nagrajenkami Blejskega zlatega mikrofona že leta 2015. Malta tako prevzema primat med najuspešnejšimi državami Blejskega zlatega mikrofona. 

Studio Signal
Tradicionalni Blejski zlati mikrofon je letos presenetil s 66 pevci iz 14 držav.

Vse več Slovencev

Slovenijo zastopa vsako leto več udeležencev. Tokrat je zapelo 32 slovenskih pevk in dva pevca.

Raay ponosen na očeta

Da vse skupaj poteka tako, kot mora, pa je zaslužen Sandi Vovk. »Moj fotko Sandi Vovk je heroj! Ustvaril je mednarodni pevski festival Bled Golden Microphone, ki ga je letos izpeljal že četrtič. To je edini tak festival v Sloveniji ... z udeležbo noro dobrih mednarodnih vokalistov, s super ekipo in noro strastjo, štiridnevni mednarodni dogodek na Bledu postaja tradicija Bled Slovenia in vliva mladim upanje in vizijo, da se imajo možnost kje predstaviti in nastopati z mednarodno uspešnimi talenti na najvišji ravni. Vsa čast, tata in ekipa,« je ob tej priložnosti zapisal Sandijev sin Raay

Studio Signal
Christina Magrin

Studio Signal
Bled Golden Microphone