Mojca Funkl

Na dopust s prijateljico

Teja Pelko
24. 7. 2017, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mojca trenutno še snema serijo Reka ljubezni, počasi pa se že tudi pripravlja na predajanje morskim užitkom.

PRO PLUS
Mojca si je morala zaradi vloge v seriji Reka ljubezni spremeniti tudi pričesko, kar pa je naredila z velikim veseljem.

Oddiha pa ne bo preživela s svojim partnerjem, igralcem Gregorjem Grudnom, in sinovoma, ampak z najboljšo prijateljico.

»S Špelo Kožar greva sami za teden dni na dopust na Vis, ker se tam poroči prijateljica. Poroka bo trajala dva dni, preostale dni pa bova počeli, kar nama bo 'pasalo',« nam je razkrila igralka in dodala, da je brez partnerja in otrok dopustovala že lani. »Lani je Gregor pazil na otroka, jaz pa sem šla s sestro jadrat za teden dni,« nam je povedala Mojca.

To pa ne pomeni, da so Gregor in otroka za kaj prikrajšani. Medtem ko je Mojca trenutno še zaposlena s snemanjem serije, namreč partner in sinova z vso družino Gruden – z brati, njihovimi otroki in mamo – uživajo na Hvaru. Uživa pa tudi Mojca. »Meni je zelo fino delati,« nam je dejala igralka, ki se po zaključku serije Usodno vino na male ekrane vrača jeseni v novi seriji Reka ljubezni. Za sodelovanje v njej se je odločila, ker so ji ponudili čisto drugačno vlogo od Dore. »Res je, da je naporno, ker velikokrat za kaj zmanjka časa, a tu me je pritegnilo že to, da je to pisano čisto na novo, da se dogaja v našem prostoru, ki nam je vsem znan, poleg tega pa so v njem prostovoljni gasilci in lovci. Vse je zelo slovensko. Zgodba se mi zdi zelo zanimiva. Pritegnilo me je tudi to, kdo bo še zraven sodeloval. Upam, da se bo tudi ta serija prijela. Meni je zelo všeč,« nam je še dejala igralka.

Marko Vavpotič
Igralka bo s prijateljico dopustovala na Visu, mož z otrokoma pa na Hvaru.

V matičnem gledališču pa jo v novi sezoni čakata dve predstavi. Konec septembra bo začela delati dramo Kri na mačjem vratu z Ivano Djilas, naslednje leto pa z Barbaro Hieng Samobor muzikal Orlando. »Letos imam očitni sezono žensk. Zelo se veselim dela z obema,« je sklenila igralka.