Emilija kokić

Srčno upa, da imamo vsi nekoga, ki nas objame

am
22. 7. 2017, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Hrvaška pevka je svoj največji razcvet doživela v začetku devetdesetih let. Njena glasbena kariera se je takrat šele dobro začenjala, a vojna vihra na Balkanu ji je prekrižala veliko načrtov.

Ratko Mavar
Emilija Priljubljena hrvaška pevka meni, da v današnjih časih vse teži k materialnim stvarem.

Njena glasbena zgodba se je začela leta 1988, ko so jo poslali na tekmovanje Moj prvi pljesak, kjer je predstavljala zadrske glasbene talente. Tam je zmagala prvič, drugič, tretjič. Govorilo se je, da ena mala zmaguje, in to je nekako prišlo do legendarnega Rajka Dujmića iz Novih Fosilov. Tako sta se spoznala in mu je povedala, da prepeva v skupini Riva. Prišel jih je poslušat in jim ponudil pesem Rock me. Spoznala je tudi Steva Cvikića, ki je napisal nešteto hitov, ob katerih je odraščala, se zaljubljala, jokala. Nato so pesem Rock me vendarle posneli ... in najprej zmagali na Jugoviziji v Novem Sadu, nato pa še na Pesmi Evrovizije v Lozani v Švici; tam jim je nagrado izročila Celine Dion, ki je zmagala leto prej. Sledil je silovit vzpon, dokler niso leta 1991 doživeli najhujše more v življenju; balkanska vojna je rušila vse pred seboj. Vsi koncerti, ki so jih prirejali, so bili humanitarni, za pomoč otrokom, bolnišnicam, ranjencem … Skupina Riva je v teh akcijah prispevala velik delež. Agenti iz
Švice, ki so jim vodili posle, pa niso razumeli, v kakšnem položaju so, zato so prekinili sodelovanje.

Ratko Mavar
Emilija se leta 1994 odloči za solo kariero in izda veliki hit Javi se.

OBJEM

Pevka je na glasbenih odrih aktivna še danes, pred nekaj dnevi je izdala novo glasbeno zgodbo, ki se tiče vseh nas. »Želela sem pesem, ki ima nežno in čisto sporočilo ter je hkrati enostavna, ko se posluša. Ne vem, ali obstaja oseba, ki ne bi pomislila, da potrebuje nekoga, da ga objame. Besedilo je tako ljudsko in naravno, da imam občutek, da je popolnoma moje. Srečna sem, ker imam sijajno ekipo, in uživala sem na snemanju te pesmi. Zelo mi je všeč … Upam, da imamo vsi v življenju nekoga, od kogar lahko pričakujemo objem, ko ga potrebujemo,« nam je še povedala Emilija Kokić.