Princesa

Nekdaj osovražena, danes občudovana

snč
24. 6. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Bodoča norveška kraljica Mette-Marit (43) zadnje čase, kjerkoli se pojavi, vzbudi več pozornosti kot katerikoli drugi aristokrat in prejme tudi največ pohval za svoj odnos do navadnih ljudi.

Profimedia
Mette-Marit

Pred dnevi je denimo z možem, princem Haakonom, ter otrokoma, princeso Alexandro in princem Sverrom, presenetila na dobrodelni nogometni tekmi, ko so vsi prišli v čisto pravi športni opravi in zagnano igrali.

Pred tem je družina ob narodnem prazniku navdušila s poziranjem na stopnicah palače v narodnih nošah in v družbi štirinožnih, a enakopravnih družinskih članov – dveh velikih kodrov. Na odprtju likovne razstave na začetku meseca pa je medijem nasmejana dajala izjave o vsem, karkoli so jo povprašali, več kot eno uro.

profimedia
Dan narodnosti so praznovali skupaj s svojima psičkoma.

POPOLN PREOBRAT

Norvežani so si enotni, da je prestolonaslednica vzor, kako živeti stanu primerno, a vseeno podobno kot običajni ljudje.

Pri vsem skupaj pa je najbolj zanimivo, da je Mette-Marit najbolj kontroverzna figura norveškega dvora vseh časov. Leta 2001, ko se je poročila s princem Haakonom in postala kronska princesa, je bila prav osovražena. Tako plemstvo kot ljudje so ji očitali, da je koristolovka, in ob vsaki priložnosti opomnili, da nima kraljevskega porekla, da je samohranilka in da je vsa njena preteklost neugodna. Zdaj plošča seveda igra na drugi strani …

profimedia
Nogometno tekmo je štiričlanska družina vzela zelo zares.

profimedia
Zaradi jasnega in iskrenega odgovarjanja je Mette-Marit ljubljenka medijev.