Iz MasterChefa tik pred koncem

Salome odkrito o partnerju in svoji družini

D. B.
8. 6. 2017, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Izpadla tekmovalka šova MasterChef Slovenija Salome pravi, da je zadovoljna s tretjim mestom. Odkrito je spregovorila tudi o svoji družini in o tem, zakaj nima partnerja.

POP TV
"Trenutno sem se prepustila toku dogodkov, lepo mi je in srečna sem," pravi Salome.

Ste razočarani, da ste zapustili MasterChef tik pred finalom?
Bronasta medalja ni slaba, zelo sem zadovoljna z izidom, ker nisem pričakovala, da bom prišla tako daleč. Premagala sem samo sebe, na kar sem zelo ponosna. Boljše je, da sem izgubila v polfinalu, kot do bi v finalu.

Menite, da ste izpadli upravičeno?
Imeli smo vsak dva pomočnika in moram povedati, da je bil eden zelo zagnan, za razliko od drugega. Boljše je biti brez pomočnika kot pa imeti slabega, a vendar se jima lepo zahvaljujem za pomoč. Ni lahko izdati 39 krožnikov hrane in žal mi je manjkalo dobrih 10 minut, da bi naredila sladico.

Nekega dne, ko bom začutila, da imam vsega dovolj, bom odšla na Rab. Rab je raj na zemlji in svojo starost mislim preživet na otoku.

Ste v življenju doživeli veliko porazov?
Ne bi rekla, da so bili porazi, bolj izkušnje, iz katerih se lahko učimo, če smo pametni. Mislim, da so porazi dobrodošli, da lahko potem uživamo v uspehu.

Tokrat niste prvič nastopili v televizijskem šovu. Zakaj se odločate za nastope v šovih?
Dobila sem povabilo in zakaj ga ne bi sprejela?!

V šovu ste pokazali, da znate zelo dobro »vrteti kuhalnico«. Kdo vas je naučil kuhanja?
Mami je bila kuharica, ati pa pek in mislim, da imam njune gene, za to se jima zahvaljujem. Sploh nisem vedela, da imam v sebi ta talent. Veliko sem opazovala mami pri kuhi in sem vpijala znanje, ki je bilo odlično za sodelovanje in vstop v MasterChef kuhinjo.

Vas je tudi oče česa naučil?
Moj ati je doma tu pa tam kaj skuhal, če mami ni imela časa, a mislim, da sem se kuhanja naučila predvsem zaradi mami. Speči kruh ni teško, skuhati 'brodeto' pa je (smeh).

Kako je oče komentiral vašo udeležbo v šovu?
Z njim nisem debatirala o MasterChefu, saj se oddaje ne da gledati na Hrvaškem. Oba ne vesta, kaj vse se je dogajalo, in zato mi je zelo žal.

V šovu ste veliko govorili o svojem odnosu z mamo. Izjavili ste celo, da vaju je zbližal MasterChef. Drži?
Zbližala naju je predvsem tema in to je kuhanje. Razlagala sem ji o modernih krožnikih, kar ni lahko, mami ima 80 let in je zvesta stari kuhinji.

Preberite tudi: Tega o Salomejinem jeziku zagotovo še ne veste. Kliknite tukaj!

Ali imate trenutno partnerja?
Ne žal nimam, čakam nanj! Enostavno trenutno ni časa za partnerja, sicer pa, če bi kdo pristopil na nek bolj kulturen način do mene, ne bi rekla ne.

Ali kdaj razmišljate, da bi zapustili Slovenijo in se vrnili na rodni Rab?
Nekega dne, ko bom začutila, da imam vsega dovolj, bom odšla na Rab. Rab je raj na zemlji in svojo starost mislim preživet na otoku.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
Trenutno sem se prepustila toku dogodkov, lepo mi je in srečna sem, zato hvala dragi publiki, bogu in jaz mu pravim vesolju za te lepe izkušnje in pozitivno energijo, ki sem jo čutila okoli mene. Zelo sem hvaležna Pop TV-ju in predvsem sebi, da živim to, kar sem.