Zvezde plešejo

Plesni globus sta dobila ...

K.A.
28. 5. 2017, 21.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Po dvanajstih tednih se je z velikim finalom zaključil šov Zvezde plešejo. Bitka za prestižni plesni globus je bila vznemirljiva vse do konca, v finale pa so se uspeli uvrstiti trije plesni pari: Maja Martina in Miha, Denis in Martina ter Dejan in Tadeja. Prav slednja pa sta tudi osvojila plesni globus.

Facebook
Dejan in Tadeja v superfinalu.

Plesni pari so skozi 12 tednov v oddajah prikazali zahtevne koreografije, manjkale niso niti plesne poškodbe, da o modricah in bolečih mišicah nit ne govorimo. Že po prvem tednu so številni nastopajoči "tožili", da čutijo vse mišice, še celo tiste, za katere sploh niso vedeli, da jih imajo. 

Tekom tedna so finaliste na treningih obiskali sodniki in jim sporočili, kateri ples bodo odplesali v finalu. Odločitev so sprejeli na podlagi preteklih oddaj, vsak plesni par je tako dobil ples, ki mu je v preteklih oddajah delal največ preglavic. S tem so vsi trije plesni pari dobili možnost "popravnega izpita". Prvi ples večera je bil torej zaplesan po željah sodnikov, drugi ples pa si je vsak par lahko izbral po lastnih željah.

Facebook
Maja Martina in Miha

Prva sta se na parket podala Maja Martina in Miha, ki sta pričarala nežni dunajski valček. In, če je imela na začetku plesnega šova Maja Martina nič koliko težav s plesno držo, je po 12 tednih zgodba povsem drugačna. To je opazil tudi vedno strogi sodnik Andrej Škufca, ki ji je ob koncu plesne točke dejal: "Skozi celo sezono si dobila občutek za telo." Andrejevo navdušenje je delila tudi Katarina Venturini, ki je pohvalila njun nastop. "Vidva sta pokazala rotacije v vseh možnih variacijah, čudovito!" Prvi par je svojo nalogo opravil z odliko, sodniki pa so jima namenili vseh 40 točk.

V drugem nastopu večera smo bili priča energičnemu quickstepu, ki sta ga prikazala Denis in Martina. Če je bil njun prvi quickstep še nekoliko negotov, za Denisa pa morda nekoliko prehiter, pa je v finalni oddaji dokazal, da zanj noben izziv ni prevelik. Finalni nastop je bil tako prava plesna perfekcija, sodniki pa so bili nad videnim izjemno navdušeni. "Če primerjam ta quickstep s Kekčevim, je kot noč pa dan. Od začetka do konca sta plesala tipične korake, ki so najtežji, a skoznje se vidi kvaliteta. Tvoja je vrhunska," je bila ponosna Katarina. Andrej pa je zaključil na kratko: "Odlično, lahkotno, igrivo, zabavno! Popravni izpit uspel." Tudi njun nastop je bil ocenjen z najvišjimi ocenami.

Facebook
Denis in Martina

Sledil je nastop Dejan in Tadeja, ki sta prikazala strastni tango. Sodniki so Dejanu na srce položili, da naj se v vlogo vživi tako gibalno, kakor tudi obrazno in Dejan je navodila tudi upošteval. Andrej je tango sicer označil za izvrstnega, a dodal: "Tango je bil odličen, a preskok ni bil tako izrazit," je dejal. Katarina pa je njun popravni tango označila za vrhunskega ter pohvalila Dejanovo strast in tehniko. Sodniške ocene so bile tokrat malenkost nižje, Andrej jima je namenil devetko, ostali trije pa oceno 10.

Facebook
Dejan in Tadeja

Superfinale

Po seštevku sodniških ocen in glasovih gledalcev smo dobili superfinaliste. To sta bila Denis in Martina ter Dejan in Tadeja. V velikem finalu sta se oba plesna para predstavila s svojim plesom, o velikem zmagovalcu prve sezone šova Zvezde plešejo pa so odločali zgolj glasovi gledalcev.

Dejan in Tadeja sta v superfinalu stavila na kombinacijo salse in charlestona. To sta plesa, ki najbolje opišeta njuna karakterja. Še posebej čustven pa je bil superfinale za Dejana, saj je plesal na pesem svojega pokojnega očeta Brendija. "Ta nastop je bil nabit z zanosom, veseljem in optimizmom in nihče od ostalih se ne more pohvaliti s tako naoljenimi boki," je dejala Nika, Lado pa ji je pritrdil: "Od vseh si se najbolj približal svoji profesionalni partnerici. Dejan in Tadeja, čestitam."

Facebook
Dejan in Tadeja

Sledil je le še zadnji nastop in bitka za plesni globus se je vse bolj bližala koncu. Denis in Martina sta se predstavila s sodobnim plesom. Sledile so stoječe ovacije, sodniki pa so bili nad njunim nastopom povsem ganjeni. "To je ples za superfinale, s tem plesom si nadgradil vse," je dejala Katarina. "Tudi jaz sem malo brez besed," je priznal Andrej in dodal, da se ga je ta nastop resnično dotaknil. "V vajini izvedbi je ples dobil življenje," je dodal. Lado pa je dodal: "Podrl si predsodke, lastne zidove in lastne telesne zmožnosti, kar se mene tiče, si ti zmagovalec!"

Facebook
Denis in Martina sta se odločila za nekoliko drugačen nastop.

Glasovi gledalcev so imeli na koncu odločilno vlogo in plesni globus je odšel v roke Dejana in Tadeje.