Čigav bo plesni globus?

To so finalisti šova Zvezde plešejo

K.A.
21. 5. 2017, 21.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Plesni šov Zvezde plešejo postaja vse bolj napet, pred nami pa je le še finalna oddaja, ki bo odločila kdo bo osvojil plesni globus. In komu se je uspelo uvrstiti v veliki finale?

Facebook
Dejan in Tadeja

V polfinalni oddaji je bil sistem plesanja nekoliko drugačen kot doslej. Najprej je bila pred pari posamezna plesna točka, nato pa sta na parketu hkrati zaplesala dva para skupaj, kar je še dodatno otežilo plesno točko.

V prvem delu sta se z odliko odrezala Dejan in Tadeja, ki sta občinstvo popeljala nekaj desetletij v preteklost in se predstavila z živahnim charlestonom. Sodniki so bili nad njuno plesno točko naravnost navdušeni in temu primerne so bile tudi ocene. "Vedel sem, da bo žur! Bila je perfektna koreografija, daj me nauči charleston," je vzhičeno zaključil Andrej. Njegovo mnenje je delila tudi Katarina. "S charlestonom nas vedno navdušite, a da odplešeš s takšno brzino, s takšno sinhronostjo, moraš biti pa res mojster." Sodniki so si bili enotni tudi pri ocenjevanju in vsi po vrsti so plesnemu paru podelili oceno 10. Tako se je sploh prvič v šovu zgodilo, da bi kakšen od plesnih parov dobil tako visoke ocene, Dejan pa je s 40 točkami postal rekorder.

Plesi parov

Po solo nastopih je sledil še ples četvork. Urška in Jernej ter Dejan in Tadeja so zaplesali zabaven jive in pri sodnikih naleteli na odlične kritike. "Bila je zabavna šov točka, energija pa fantastična," je po koncu točke navdušeno komentirala Katarina, Andreju pa se je zdelo vse skupaj zelo lahkotno in igrivo. Nastopu so sledile visoke ocene. Andrej jim je dal oceno osem, Katarina, Nika in Lado pa devet.

Facebook
Dejan in Tadeja

Maja Martina in Miha ter Denis in Martina so skupaj zaplesali nekoliko drugačen čačača. Sodniki tokrat niso bili tako zelo navdušeni, tudi ocene so bile nekoliko nižje. "Ta točka me je pustila malo praznega. Hip hop je bil dober, čačača pa ne preveč. Drugače pa super," je bil mnenja Andrej. Katarina je delila njegovo mnenje in dodala, da čačačaja skorajda ni bilo opaziti. Sledile so nekoliko nižje ocene. Andrej jim je dal oceno sedem, ostali trije sodniki pa oceno osem. 

Facebook
Martina in Dejan

Lado le stopil na plesni parket

Potem ko je v pretekli oddaji na parket stopil Andrej Škufca, je bil tokrat pred izziv postavljen vedno duhoviti Lado Bizovičar. Publika je bila nad njegovo plesno točko navdušena in zdelo se je, da so vsi neizmerno uživali. Lado je presenetil z rokenrolom, Andrej pa mu je takoj po koncu nastopa podelil oceno deset. S tem je izpolnil obljubo, ki jo je dal v pretekli oddaji in se publiki predstavil tudi v vlogi plesalca.

Facebook
Lado Bizovičar je navdušil občinstvo.

Trije v boj za plesni globus

Po napetem boju so šli v finale trije pari. V finale se je tako uspelo uvrstiti Dejanu in Martini, Dejanu in Tadeji ter Maji in Mihi. Jernej in Urška pa sta se morala posloviti od boja za plesni dvoboj.