Oporoka

Kraljica romske glasbe je izpolnila obljubo

R.T.
14. 4. 2017, 14.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred dnevi so odprli oporoko lani umrle romske pevke Esme Redžepove. Zdaj je znano, ko mu je zapustila vse svoje premoženje

Profimedia
Esma Redžepova je začela peti pri svojih 12 letih in za seboj je pustila več kot 500 plošč, CD-jev in kaset.

Ljudje so jo imenovali kraljica romske glasbe, saj je bila zelo znana izvajalka romske glasbe, po svojih interpretacijah je bila znana po celem svetu.

Esma Redžepova je umrla 11. decembra lani v Skopju. V njeni domovini Makedoniji so šele pred dnevi odprli in prebrali vsebino oporoke, ki jo je za seboj pustila kraljica romske glasbe.

Vse svoje imetje je zapustila državi. Tako je izpolnila svojo obljubo. Esma je zelo ljubila Makedonijo in Makedonija je ljubila Esmo. Na vsakem od svojih številnih potovanj in gostovanj po svetu, je govorila o svoji domovini. V svojem srcu je nosila makedonsko pesem, dušo in misel. Neprenehoma je govorila, da je ponosna na svojo domovino – je za makedonske medije povedala Zorana Kostovska, dolgoletna sodelavka pokojne glasbene legende, piše Blic.

Dodala je še, da je pevka za življenja pogosto omenjala, da je ves svoj denar zaslužila s koncerti, zato je čutila dolžnost, da to bogastvo vrne ljudem, ki so kupovali vstopnice za njene koncerte in so jo vedno in povsod spremljali. To je na koncu tudi storila.