Vedela je le ona

Bil je butler princese Diane, ona njegova zaupnica. To je skrivnost, ki jo je odnesla s seboj v grob

J.P.
7. 3. 2017, 08.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Butler, ki se je prelevil v cvetličarja, se je lani ločil od svoje žene. Za princeso Diano je delal deset let – bil je njena skala, se je govorilo.

Profimedia
Paul Burrell o svojem odnosu z odvetnikom Grahamom Cooperjem še ni spregovoril javno.

Nekdanji butler princese Diane se je lani ločil od žene Marie (62) – skupaj sta bila 32 let –, zdaj pa je znano, da se bo naslednji mesec, devet mesecev po ločitvi, poročil s svojim partnerjem. Paul Burrell (58) si kruha kot butler več ne služi – danes je cvetličar v Cheshireu v Veliki Britaniji. Z nekdanjo ženo sta se jima rodila sinova Alexander (27) in Nicholas (24), oba pa naj bi za očetovo poroko priletela iz Združenih držav Amerike.

Profimedia
Paul Burrell v resničnostnem šovu Big Brother z Janice Dickinson

Poroka s cirkuško tematiko

Burrell o svojem odnosu z odvetnikom Grahamom Cooperjem (58) še ni spregovoril javno, je pa predstavnik za stike z javnostjo potrdil, da se bosta vzela. Burrell in Cooper si poleg domovanja od leta 2011 delita še direktorski stolček istega podjetja.

Britanski tabloid The Sun poroča, da naj bi njuna poroka imela cirkuško tematiko in da sta oba že imela svoji fantovščini.

Leta 2002 se je oglasil Avstralec, ki je trdil, da sta bila z Burrellom v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, preden se je poročil z Mario, tri leta v zvezi. Burrell o tem ni želel govoriti, je pa eden od njegovih zaupnikov razkril, da svoje spolne usmerjenosti ni skrival pred princeso Diano. Ona in njegova družina so o tem trdno molčali. Vir je razkril tudi, da naj bi bila ona edina ženska, kateri se je lahko zaupal.

V službi kraljeve družine

MailOnline poroča, da naj bi Burrell in žena že pred ločitvijo živela vsak zase – on v Cheshireu, Maria v luksuznem domovanju na Floridi v Združenih državah Amerike. Družina je sicer živela v vasici Farndon. Z Mario sta se spoznala v Buckinghamski palači, kjer sta bila zaposlena. Poročila sta se leta 1984. Čeprav tradicija narekuje, da bi se moral eden od njiju odpovedati službi pri kraljevi družini, jima je kraljica dovolila obdržati službi.

Po zaključku kariere pri kraljevi družini se je večkrat pojavil na televiziji.