Šokantno

VIDEO: Rod Stewart v puščavi "odrezal" glavo prijatelju

D. B.
4. 3. 2017, 19.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hči umrlega britanskega humanitarca obsodila dejanje priljubljenega pevca Roda Stewarta.

Zajem zaslonske slike

Hči Davida Hainesa, ki so ga ubili džihadisti Islamske države, posnetek usmrtitve pa objavili v videoposnetku, je zgrožena nad dejanjem priljubljenega pevca Roda Stewarta (72). Ta se je namreč v videoposnetku norčeval iz usmrtitev, ki jih izvajajo džihadisti. Slavni pevec je namreč pred kratkim posnel video, na katerem je odigral usmrtitev, ko se je s svojo soprogo Penny Lancaster sprehajal po puščavi.  Bethany Haines je nad posnetkom zgrožena.

»Prav to se je zgodilo mojemu očetu in iz tega se ne bi smeli šalili! Mislim, da je to sramota, da zvezdnik, ki je mnogim vzor, naredil nekaj takšnega. So stvari, ki so smešne, ta pa ni. Namesto da se iz tega norčujemo, bi morali pomagati ljudem, ki jih je prizadela vojna v Siriji, pa tudi vsem žrtvam Islamske države,« je dejala Bethany za MailOnline.

Rod Stewart se je sicer takoj, ko se je posnetek pojavil v javnost, opravičil in dejal, da je v puščavi uprizoril prizor iz serije Igra prestolov.

Rod Stewart se je sicer takoj, ko se je posnetek pojavil v javnost, opravičil in dejal, da je v puščavi uprizoril prizor iz serije Igra prestolov.

»Bilo je narobe razumljeno in opravičujem se tistim, ki sem jih prizadel,«  je dejal pevec, katerega žena je videoposnetek objavila na instagramu. Video prikazuje Stewarta, kako »odreže« glavo svojemu prijatelju, medtem ko ostali tekajo in se valjajo po puščavskem pesku.

Ugrabili in usmrtili so ga pred dvema letoma

Bethanyjinega očeta Davida (44), britanskega humanitarca, so ekstremisti ugrabili pred dvema letoma, ubil pa ga je krvnik Jihadi John.

Hainesova vdova je dejala, da je to, kar je naredil pevec, zelo otročje in neodgovorno: »Najmanj, kar lahko stori, je, da se opraviči družinam, ki so na tako grozoviti način izgubile svoje ljube.«

Krvnik Jihadi John je sicer ubil na desetine ljudi, tudi  Hainesa in njegovega kolega Alana Henninga (47). Umrl je novembra leta 2015 v napadu ameriškega drona, po tem ko je postal eden od najbolj iskanih zločincev na svetu.