Zabava

V Sydneyju obrača nov list v življenju

Teja Pelko
5. 3. 2017, 21.12
Posodobljeno: 28. 8. 2023, 10.44
Deli članek:

Plesalka standardnih in latinskoameriških plesov in mis športa Slovenije 2010 Lea Perovšek je v deželo tam spodaj z enosmerno vozovnico odpotovala prejšnji teden.

Osebni arhiv Lee Perovšek
Lea se trenutno mudi v Avstraliji. V domovino se bo vrnila enkrat avgusta.

»Letos sem se odločila delati na sebi, saj se mi je v življenju nabralo kar nekaj negativnih stvari, ki me preganjajo, zato je Sydney prišel ob pravem času, da lahko obrnem nov list in začnem na novo,« nam je zaupala Lea.

Osebni arhiv Lee Perovšek
Proste dneve izkorišča za sproščanje na kilometre dolgih plažah.

Lepotica se je v Avstralijo odpravila na študentsko izmenjavo

»Trenutno sem na dvoletnem magistrskem študiju na ekonomski fakulteti v Ljubljani in odločila sem se za polletno bilateralno študijsko izmenjavo v Sydneyju. Študirala bom mednarodno poslovanje, obenem pa delala v plesni šoli, če bo šlo vse po sreči,« nam je razkrila Lea. 

Osebni arhiv Lee Perovšek
Navdušena je tudi nad tamkajšnjimi lokali.

Ljubljančanka se privaja na življenje v velemestu

»Trenutno je v Sydneyju pozno poletje, in ker se mi predavanja še niso začela, izkoriščam čas za sproščanje na kilometre dolgih plažah in raziskovanje velemesta,« nam je povedala lepotica. Čeprav se je tja odpravila sama, pa ni osamljena. »Ker je Sydney ekstremno drago mesto, si svojega stanovanja žal ne morem privoščiti, zato sem v študentskem domu, kjer spoznavam veliko drugih tujih študentov z vsega sveta. Bila sem presenečena nad tem, koliko Slovencev je tukaj, imam pa tudi kar nekaj svojih prijateljev, ki živijo prav v mestu Sydney, tako da se življenja tukaj izredno veselim,« nam je dejala. Kljub vsemu bo seveda pogrešala dom, družino in prijatelje, še posebno zato, ker je zaradi deseturne časovne razlike težko ostati v stikih, a verjame, da ji bo tega pol leta hitro minilo. 

Osebni arhiv Lee Perovšek
Lea med raziskovanjem Sydneyja