Filmske nagrade

Kdo bo osvojil letošnje oskarje?

K.M.
23. 2. 2017, 08.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V noči iz nedelje na ponedeljek bodo podeljeni že 89. oskarji. Bodo slavili favoriti?

Blitz Film & Video Distribution
Dežela La La

S kar 14 nominacijami je veliki favorit letošnjih filmskih nagrad akademije muzikal Dežela La La, vendar mu številni strokovnjaki ne napovedujejo vseh letošnjih zlatih kipcev. Vseeno pa prireditev, ki jo bo tokrat povezoval voditelj in komik Jimmy Kimmel vsako leto poskrbi za številna presenečenja. Le-tem pa se verjetno tudi letos ne bo dalo izogniti. Smo pa pod drobnogled zato vzeli 5 najbolj opevanih kategorij in preverili, kdo so favoriti v njih. 

Najboljši film: 

Prihod (Arrival)
Fences
Greben rešenih (Hacksaw Ridge)
Za vsako ceno (Hell or High Water)
Skriti faktorji (Hidden Figures)
Dežela La La (La La Land)
Lev (Lion)
Manchester by the Sea
Moonlight

Kljub temu, da je muzikal Dežela La La eden izmed najbolj odmevnih filmov v zadnjem filmskem obdobju in da je prejel kar 14 nominacij za oskarje, pa številni menijo, da si nagrade za najboljši film ne zasluži. Kljub temu pa vse napovedi kažejo ravno na njegovo zmago. Bi si pa oskarja verjetno res bolj zaslužil še kakšen izmed naštetih filmov. Med njimi je zagotovo tudi film Skriti faktorji, biografska drama, ki prikazuje realno zgodovino ženske črnske skupnosti. 

Najboljši glavni igralec:

Casey Affleck (Manchester by the Sea)
Andrew Garfield (Greben rešenih)
Ryan Gosling (Dežela La La)
Viggo Mortensen (Kapitan Fantastični)
Denzel Washington (Fences)

Že preostale nagrade v letošnji sezoni so pokazale, da si Ryan Gosling, kljub odmevni vlogi in odlični predstavi, letos oskarja ne more obetati. Pred njem sta s svojima predstavama zagotovo Casey Affleck in pa Denzel Washington.

Najboljša glavna igralka:

Isabelle Huppert (Elle)
Ruth Negga (Loving)
Natalie Portman (Jackie)
Emma Stone (Dežela La La)
Meryl Streep (Slavno neslavna Florence)

Emma Stone z razliko od svojega soigralca Ryna Goslinga za svojo vlogo v filmu Dežela la la kar po vrsti pobira vse letošnje nagrade. Kritiki in oboževalci pa ji napovedujejo tudi zmago na najbolj prestižni prireditvi. Ki pa si jo je za svojo igro v filmu zagotovo zasluži. 

Najboljši stranski igralec:

Jeff Bridges (Za vsako ceno)
Mahershala Ali (Moonlight)
Lucas Hedges (Manchester by the Sea)
Dev Patel (Lev)
Michael Shannon (Nočne ptice)

S svojo vlogo v filmu Moonlight je Mahershala Ali dokazal, da je eden izmed trenutno najbolj talentiranih igralcev in je zato eden izmed največkrat omenjenih za osvojitev kipca v kategoriji stranski igralec. Vseeno pa bi si nagrado zaslužil tudi Lucas Hedges za vlogo v filmu Manchester by the Sea. 

Najboljša stranska igralka:

Viola Davis (Fences)
Naomie Harris (Moonlight)
Nicole Kidman (Lev)
Octavia Spencer (Skriti faktorji)
Michelle Williams (Manchester by the Sea) 

Viola Davis je igralka, ki si kipec za stransko žensko vlogo zasluži in ga bo po vseh napovedih tudi najverjetneje dobila. Številni jo primerjajo celo z večnim nominirancem Leonardom DiCapriom, ki je kipec ''končno'' prejel lansko leto. Davisova si je nagrado zaslužila že za svojo predstavo v filmih kot sta Dvom in Služkinje, vse pa kaže, da bo zlati kipec končno prejela na letošnji prireditvi.