Medijske nagrade

To je strokovna žirija, ki bo določila dobitnike žarometov

K.M.
9. 2. 2017, 14.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V nedeljo, 26. februarja, bo na 1. programu TV Slovenije neposredni prenos podelitve nagrad za dosežke v slovenskem medijskem prostoru.

ProPlus
Med nominiranci sta tudi brata Valič.

Žarometi so nagrade tistim, ki so bili v preteklem letu v medijih najbolj obsijani in opaženi s strani gledalcev in poslušalcev, medijskih ustvarjalcev, poznavalcev in strokovnjakov. Izstopajoči dosežki na glasbenih odrih, v različnih studiih, pred kamerami in kulisami in za njimi, s scenarijem v roki ali improvizirano, v glasbi, na televiziji ali pač nekje zunaj. Še sedemnajst dni in izvedeli bomo, kdo so tisti, ki jih bodo obsvetili žarometi.

Žarometi so nove slovenske medijske nagrade, ki jih bo podeljevala revija Vklop pod okriljem medijske skupine Media24, neposredni prenos podelitve nagrad pa si boste lahko ogledali na 1. programu TV Slovenija v nedeljo, 26. februarja, ob 20.30.

Nominirance smo razkrili prejšnji teden, kdo pa bo izbiral zmagovalce? Potem ko so po tri predloge v vsaki kategoriji podali bralci, po tri nominirance pa je predlagalo uredništvo revije Vklop, je zdaj vse v rokah 24-članske strokovne žirije, ki jo sestavljajo strokovnjaki z različnih področij medijev in kulture.

Žarometi
Strokovna žirija letošnjih žarometov.

In kdo so to? Jure Longyka (radijski voditelj in glas številnih oglasov), Stane Jerko (eden najbolj čislanih slovenskih fotografov), Rok Terkaj (raper, glasbeni producent in pisatelj), Boris Cavazza (igralec z veliko začetnico), Luka Marčetič (režiser, scenarist in igralec), Mirko Štular (odgovorni urednik Radia Slovenija - Vala 202), Jonas Žnidaršič (igralec, scenarist, TV-voditelj, stand-up komik, glasbenik in še kaj), Viktorija Potočnik (direktorica javnega zavoda Pionirski dom – center za kulturo mladih), Simon Kardum (kolumnist in direktor CUK Kino Šiška), Gojmir Lešnjak - Gojc (igralec, režiser in scenarist), Ivana Šundov (TV-voditeljica), Saša Einsiedler (TV in radijska voditeljica, kolumnistka, osebna trenerka), Urša Alič (ustanoviteljica in direktorica Špas teatra), Damjan Damjanovič (direktor Slovenske filharmonije), Ana Klašnja (baletna solistka SNG Opera in balet Ljubljana), Andrej Stare (legendarni TV-komentator), Jean Frbežar (radijski voditelj), Jože Potrebuješ (glasbenik, scenarist in producent), Helena Blagne (pevka), Nina Osenar (TV-voditeljica, manekenka in pevka), Igor Ribič (glasbenik, ilustrator in igralec), Ljerka Belak (igralka) in Simona Dakič Nemanič (odgovorna urednica revije Zvezde).

Podeljenih bo devet nagrad na področju glasbe, filma in igre ter televizije ter še dve nagradi, ki jih izbere uredništvo revije Vklop, in sicer za družbeno odgovorni projekt leta in najtežje pričakovano – za medijsko legendo.