Princesa Diana

Sinova bosta 20. obletnico smrti počastila s kipom

K.M.
30. 1. 2017, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kako bo njuna odločitev vplivala na družinske odnose?

Profimedia
Diana je bila prava kraljica ljudskih src.

Letos poleti, 31. avgusta, bo minilo 20 let od smrti princese Diane, ki je življenje izgubila v prometni nesreči v Parizu. Zdaj pa je uradno, da sta njena sinova, princa William in Harry, naročila materin kip, ki naj bi ga do konca leta postavila na javnem vrtu palače Kensington

''Minilo je dvajset let od smrti najine matere in zdaj je pravi čas, da se s kipom pričnemo zavedati njenega pozitivnega vpliva na Veliko Britanijo in preostali svet. Najina mati se je dotaknila številnih življenj. Upava, da bo ta kip pomagal tistim, ki bodo obiskali palačo Kensington, da se bodo spominjali njenega življenja in zapuščine,'' sta v uradni izjavi zapisala princa. 

Profimedia
Kate uspešno stopa po stopinjah svoje nesojene tašče.

Princes Diana je veljala za eno izmed najbolj priljubljenih aristokratinj. Sodelovala je pri številnih dobrodelnih projektih, največ časa pa je namenila otrokom ljudem, ki so zboleli za boleznijo AIDS in rakovimi obolenji ter bila aktivna v boju proti minam. Njena priljubljenost je rasla tudi po ločitvi od princa Charelsa, v zadnjih dvajsetih letih pa spomin na njen vpliv ni niti malo zbledel.