Lucija Potočnik

Domačini so si zaradi misic vzeli prost dan

Teja Pelko
27. 1. 2017, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Najlepša Slovenka se v deželi nasmejanih ljudi mudi že štirinajst dni. Medtem je s sotekmovalkami stkala številne prijateljske vezi, spoznala pa je tudi številne pomembne osebnosti, med drugim predsednika te otoške države.

Agencija Ekskluzivno
Lucija Potočnik z miss Universe Južne Afrike in miss Universe Slovaške.

Lepotico je zelo presenetil sprejem domačinov.

Agencija Ekskluzivno
Naša misica z domačinko.

»Prvi dan, ko smo prispele, so si domačini vzeli dela prost dan in pripotovali z raznih otokov, le zaradi nas – tekmovalk. Tudi šole so imele prost dan,« nam je povedala Lucija, ki je tudi sicer zelo navdušena nad tamkajšnjim gostoljubjem, skromnostjo in medsebojno povezanostjo domačinov.

Njen urnik je sicer zaseden od zgodnjega jutra pa vse do poznih nočnih ur. Včasih spijo tudi samo po eno ali dve uri, saj veliko potujejo, in to tako z letali kot z avtobusi. Pred dnevi so tekmovalke spoznale predsednika Filipinov, udeležile pa so se tudi sprejema pri guvernerju.

Kljub napornemu urniku Mislinjčanka nadvse uživa. »Tukaj je tako sijajno, da mi dnevi minevajo prehitro. Veliko nas razvajajo s kulinariko, izkazujejo nam spoštovanje in razumevanje, najbolj všeč pa mi je, da sta organizacija in profesionalnost na visokem nivoju,« nam je povedala Lucija, ki se je žiriji skupaj z drugimi dekleti že predstavila v kopalkah in v nacionalni kreaciji.

Lepotica je navdušena tudi nad samimi Filipini

Agencija Ekskluzivno
Mislinjčanka je navdušena nad tamkajšnjo kulinariko.

»Obožujem tukajšnje vreme, saj sem ljubiteljica toplo-vročega ozračja. Omamlja me pogled na peščene plaže in morje. Če bi živela na Filipinih, sicer ne bi izbrala življenja v mestu, temveč nekje na obrobju, saj so mesta res ogromna in polna prometa. Navdušilo me je mesto Baguio, ki je mesto neokrnjene narave, jagod in bogate kulturne dediščine,« nam je zaupala 25-letnica.

Lucija uživa tudi v okušanju tamkajšnjih lokalnih specialitet. »Bili smo na festivalu hrane, kjer smo imele priložnost pokusiti njihovo tradicionalno hrano. Uživale smo v mangu, ki ga pripravijo na tisoč in en način. Specialiteta kraja Baguio pa je bananin kruh. Ker sem sladkosneda, sem takoj vedela, da je to nekaj pravega zame,« nam je razkrila.

Prosti čas svetlolaska najraje preživlja v pogovorih s svojimi sotekmovalkami

Agencija Ekskluzivno
Za lepotico so že številna fotografiranja.

»Pogovarjam in družim se s predstavnicami iz vseh držav. Zelo me zanimajo njihovi običaji. Zanimiv primer je Francozinja, ki pred kosilom poje solato in se sprašuje, zakaj večina najprej uživa juho. Največ časa sicer preživim s svojo 'cimro' iz Avstralije, so pa vse punce krasne, tako notranje kot vizualno. Seveda je prisotne tudi nekoliko tekmovalnosti. A tako je tudi v vsakdanjem življenju, saj se vsi borimo za svoj obstoj. To pa ne vpliva na vzdušje med nami. Vsaka tekmovalka si želi čim bolje zastopati svojo državo, a se kljub temu zelo zabavamo in si ustvarjamo nepozabne spomine,« nam je zaupala Lucija.

Lepotica je bila na začetku večkrat priča zamenjave Slovenije s Slovaško, a je zdaj to težavo že bistroumno odpravila. »Sotekmovalke se med seboj kličemo po imenu države. Opazila sem, da velikokrat zamenjajo mene, 'Slovenijo', in mis slovaške republike. Razložila sem jim, da to ni ista država. V pomoč, da si bolje zapomnijo razliko v imenu, sem omenila, da je v besedi Slovenia beseda love. Od takrat naprej do zmote ni več prišlo,« nam je pojasnila Lucija.

Lepotico do svetovnega izbora čaka še ogromno vaj, prijetnih izletov po filipinskih otokih, druženj, večernih prireditev in drugih izjemnih dogodkov.

Čeprav se dekleta na Filipinih mudijo zaradi lepotnega izbora, pa časa za še kakšne zadnje popravke pri oblikovanju svoje postave nimajo. »Za postavo skrbimo nekoliko manj, predvsem ker se večinoma v hotel vračamo v večernih urah. V hotelu imamo fitnes, vendar je obisk mogoč le, če gresta vanj vsaj dve dekleti hkrati. O odhodu je seveda treba obvestiti še gardedamo. Menim, da ogromno kilometrov naberemo v teh dneh že s tem, ko na ogromnem odru vadimo hojo in postavitve. Dobro se moramo pripraviti, saj gre 29. januarja zares,« nam je za konec povedala naša misica.