Maja Štamol Droljc

Darila pri njih niso v prvi vrsti

Teja Pelko
18. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Modna oblikovalka Maja Štamol Droljc bo božič preživela v razširjenem družinskem krogu, novo leto pa s prijatelji.

Vito Tofaj
Maja Štamol z družino.

Dom so že okrasili, ga pa še krasijo, saj njeni hčerki Žani in Dilsi zelo uživata v tem.

»Zdaj delata cofke za smrekico, ki smo jo sicer že postavili, a jih še vedno vsak večer pletemo,« nam je dejala Maja in dodala, da je Žani zelo ročno spretna.

Mediaspeed
Maja s hčerkicama Dilsi in Žani na ljubljanskem tednu mode aprila lani. Risbice na majicah so Žanino delo.

Božič bodo preživeli na skupni večerji v razširjenem družinskem krogu. »Za božič se zberemo bivša in nova družina, otroci, vnuki, babice … tako da nas je res zelo veliko. Obdarimo se tako, da določimo par, ki se medsebojno obdari. Jaz bom letos obdarila snaho, ona pa mene. Vrednost darila je 15 evrov. Tako da vsi dobimo neko simbolično darilo, drugače smo pa bolj veseli, da smo lahko skupaj in da se razumemo. Vsako leto znova se zahvalimo, da smo zdravi in da smo dobro, na koncu, ko se razidemo, pa si zaželimo, da bi se naslednje leto spet srečali v istem krogu,« nam je povedala oblikovalka. Božični meni je odvisen od tega, kdo pripravlja večerjo. Letos jo bo strokovnjakinja za makrobiotiko, tako da bo vse v tem stilu. »Sicer je dovoljeno prinesti tudi kaj mesnega, a se ji bomo kar prepustili, ker odlično kuha,« nam je zaupala Maja.

Novo leto pa bodo preživeli doma s prijatelji, ki imajo ravno tako posvojeno deklico. »Punce so zelo velike prijateljice. Z njimi smo že bili skupaj za silvestrovo,« nam je razkrila oblikovalka.

Z razkošnim obdarovanjem so končali že pred leti

»Tisto, kar potrebujemo, si tako ali tako kupimo. Otroci imajo vse, kar potrebujejo, zato niti nimajo želja. Sicer hčerki napišeta pisemca dobrim možem in jim tudi kaj narišeta, ni pa nujno, da potem to tudi dobita. A nobena niti omeni ne, da ni dobila tistega, kar je napisala; veseli sta vsega, kar dobita. Če bi omenili, bi jima to pojasnili z neko pravljično zgodbico – da se je izgubilo, da tistega ni bilo, da ni mogel kupiti, da mu je zmanjkalo ali da je mogoče dal kateremu drugemu otroku. To razumeta,« nam je pojasnila oblikovalka.