Strašni New York

Posiljena Madonna priznala resnico o začetku svoje kariere

A.K.
15. 12. 2016, 12.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ameriška pevka Madonna je prehodila težko pot, preden je postala svetovno znana zvezdnica.

Profimedia

To leto je Madonna prejela nagrado za žensko leta v glasbeni industriji. 58-letnica je priznala, da začetek njene kariere ni bil ravno sanjski, prav tako ne njen prihod v New York.

»Ko sem prišla v New York, sem bila še najstnica. Bilo je strašno, prvo leto so mi grozili s pištolo, me posilili na neki strehi zgradbe, medtem ko so mi nož držali na vratu. V moje stanovanje so tolikokrat vdrli, da sem preprosto nehala zaklepati,« je dejala. Priznala je, da so bili njeni karierni začetki res težki. Ostala je brez prijateljev, nekateri so namreč umrli zaradi AIDS-a, nekateri zaradi drog, nekateri pa zaradi strelskih obračunov.

Ko je postala slavna, so jo zlobni jeziki klicali 'kurba' ali 'Satan'. Glasbenica je kljub oviram nadaljevala s kariero, še nekaj let pa je doživljala seksistične napade.

»Učijo nas naj bomo lepe, seksi in prijazne, ampak ne preveč pametne ali spolno liberalne. Seveda, ženska se ne sme starati. To je greh, kritizirali bodo vas in vaših pesmi ne bodo več vrteli na radiu,« se je razgovorila Madonna, publika pa jo je podprla z velikim in glasnim aplavzom.