Nina Donelli

VIDEO: Ko sede za volan je prava divjakinja

tp
13. 11. 2016, 19.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pevka Nina Donelli velja za mirno in skromno dekle. Sodelavci jo opisujejo kot zelo delavno in organizirano osebo, ki je včasih celo malo zadržana. Za volanom pa je čisto drugačna.

osebni arhiv
Nina je imela priložnost spoznati tudi Michaela Schumacherja.

Seveda Nina na cesti spoštuje prometne predpise, svojo željo po hitrosti in adrenalinu sprošča oziroma jo je zelo uspešno sproščala na gokart stezah. Njena športna pot se je začela na precej zanimiv način. »Mojemu očetu so dolgovali denar, pa so mu namesto denarja dali gokart. Seveda smo vsi člani družine poskusili voziti in kmalu je ta ljubezen prerasla v pravi hobi. Vse vikende smo z družino preživeli na gokart stezah. Vozili smo se celo, ko je bil sneg, nič nas ni ustavilo. Sčasoma smo začeli kupovati opremo za gokart, imeli smo mehanika in trenerja, ki je treniral naju s sestro,« nam je razkrila pevka.

osebni arhiv
Nina Donelli in Sebastian Vettel.

Pri dirkanju z gokarti zelo uspešna 

Z videospotom za svojo novo pesem Propala veza je Nina že presegla milijon ogledov na Youtubu.

Nina je gokart profesionalno vozila tri leta, udeleževala se je evropskih tekmovanj in večkrat stala na odru za zmagovalce, spoznala je celo Michaela Schumacherja in Sebastiana Vettla. »Gokart mi je predstavljal sprostitev, adrenalin, odklop od vsega. Ko sem se usedla vanj, nisem razmišljala več o ničemer. Na začetku mi ni šlo preveč dobro, rezultati so prišli s treningi. Voziti gokart ni tako preprosto, kot je videti; zahteva veliko dela in truda, pa tudi discipline. Ko sem šla na tekmo, sem zaradi napora in adrenalina pogosto shujšala več kot dva kilograma. Najbolj mi je v spominu ostala trening tekma v Nemčiji, kjer sem imela priložnost spoznati Michaela Schumacherja in Sebastiana Vettla.« Nina aktivno sicer več ne vozi, ima pa gokart še vedno doma, in ko le ujame kak prost vikend, se z veseljem odpravi na stezo in »da gas do konca«