Po letu 2006

Depeche Mode se vračajo v Slovenijo

J.P./STA
11. 10. 2016, 17.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Depeche Mode bodo po uspešnem koncertu za Bežigradom leta 2006 prihodnjo pomlad ponovno nastopili v Ljubljani. Skupina je za začetek leta 2017 napovedala izid novega, 14. studijskega albuma Spirit, maja pa se bo podala na svetovno turnejo Global Spirit. Album bo izšel pod okriljem Columbia Records.

Profimedia
Na prihajajoči turneji bo skupina nadaljevala dobrodelno partnerstvo s švicarsko znamko ur Hublot.

Za albumom Spirit stoji producent James Ford, ustanovni član skupine Simian Mobile Disco, ki je produciral tudi albume skupin Florence and the Machine ter Arctic Monkeys. Dave Gahan je danes na posebnem dogodku v Milanu povedal: "Izjemno smo ponosni na zvok in energijo, ki prežemata Spirit in zelo se veselimo, da se bomo ponovno podali na turnejo ter ju delili z našimi oboževalci po vsem svetu."

V prvem delu turneje Global Spirit bodo Dave Gahan, Martin Gore in Andy Fletcher obiskali 32 evropskih mest. Turneja Global Spirit se bo pričela 5. maja v Stockholmu sklenila pa 23. julija v Romuniji. Zatem jih bo koncertna pot vodila še v Južno in Severno Ameriko.

Njihova zadnja turneja The Delta Machine je bila ena največjih in najuspešnejših glasbenih turnej leta 2013. Zaznamovale so jo razprodane dvorane po Evropi in Severni Ameriki. Na koncertih so skupno zabeležili 2,5 milijona obiskovalcev. Album Delta Machine se je v 12 državah uvrstil tudi v vrh glasbenih lestvic.

Na prihajajoči turneji bo skupina nadaljevala dobrodelno partnerstvo s švicarsko znamko ur Hublot, v sklopu katerega bodo zbirali sredstva in ozaveščali o njihovi misiji Charity: Water. Z njo se zavzemajo za zagotavljanje neoporečne pitne vode po celemu svetu.

Nočejo zaspati na lovorikah

Četudi so prodali več kot 100 milijonov plošč in igrali pred več kot 30 milijoni oboževalcev, Depeche Mode nočejo postati samozadovoljni in zaspati na lovorikah. Nešteto umetnikov jih navaja kot navdih, kritiki hvalijo njihovo neizčrpno energijo ter poudarjajo, da s časom postajajo vse bolj in bolj aktualni, so zapisali organizatorji pri Karantanija Cinemas.

Skupina, ki slovi po revolucionarnih nastopih, prežetih z močnimi emocijami, se bo v Stožicah ustavila 14. maja. Vstopnice za ljubljanski koncert bodo na voljo v kratkem. Depeche Mode so Slovenijo obiskali leta 2006, ko so s predskupino Placebo zatresli Bežigrajski stadion.