Švedski dvor

Oči imata le drug za drugega

sn
5. 10. 2016, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Princ Carl Philip in princesa Sofia sta na odprtju švedskega naravnega rezervata pred dnevi požela navdušenje vseh navzočih. Ne le zato, ker sta se najvišja predstavnika plemstva dogodka udeležila, ampak predvsem ker sta s svojim odnosom spet pokazala, da je njuna ljubezen močna kot prvi dan.

profimedia
Princ in princesa sta bila videti kot del naravnega okolja.

Par je letos že polnil naslovnice vseh svetovnih časopisov zaradi veličastnega krsta, ki so ga prejšnji mesec priredili v čast njunemu sinku Alexandru. Tako švedska kraljeva družina kot visoki gostje z vsega sveta so namreč blesteli v imenitnih in pregrešno dragih oblačilih, tarča fotografov pa so bili tudi mali princi in princese z vsega sveta, ki so na slavje malega kraljevskega kolega Alexandra prišli v svojih najlepših opravah.

profimedia
Švedski princ in princesa aktivno sodelujeta pri zaščiti narave.

Dobrodošla vrnitev

profimedia
Povabilu na odprtje naravnega rezervata sta se odzvala z veseljem.

Tokrat je bila scena povsem drugačna: drevesa, trava, grmovje, skale, domačini in redki predstavniki naravovarstvenih organizacij … ter princ in princesa, ki sta bila videti kot del prvinskega okolja, oba v preprostih oblačilih, ona obuta v gležnjarje, on v hribovske gojzarje. Držala sta se za roke, se vsake toliko časa spontano objela in ustregla vsaki želji, da ju fotografirajo ali z njima posnamejo selfi.

Dobrodošlica je bila tokrat bolj kot princu namenjena Sofii, saj se je od aprila, ko je rodila sina, šele drugič pojavila na javni prireditvi. Prejšnji teden je imela govor na odprtju razstave v največjem stockholmskem muzeju, kjer je razkrila, da je s sinom doma mož. Tokrat pa sta se na dogodek odpravila v dvoje in sina za ta čas prepustila varuški; te so na dvorih seveda nekaj povsem običajnega.