VESTEN SIN

Trepeta za poškodovano mamo

bp
28. 9. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Dejan Vunjak in njegova sestra Tina po očetu Branku Jovanoviču - Brendiju nista podedovala samo odličnega glasbenega talenta, temveč tudi navezanost na družino.

Dejana močno skrbi za zdravje mame Danice, saj po operaciji njene noge ni videti, da bi se stanje izboljševalo.

Priljubljeni pevec Dejan Vunjak se je rodil na dan in v času, ko je njegov oče, legendarni glasbenik Branko Jovanovič Vunjak - Brendi, s svojo takrat najpopularnejšo zabavnoglasbeno skupino v Sloveniji Don Juan prepeval in igral množicam zabave željnih Slovencev v Prekmurju.

Že kot trileten fantič je bil najbolj vesel, če je odšel z mamo Danico in sestro Tino na kakšen očetov popoldanski glasbeni nastop. Vedel je namreč, da ga bo ta poklical na prireditveni oder, kjer bo smel z njim zapeti hudomušno in navihano skladbo Najlepše so kelnarce. In prav v tem času se je družina med seboj zelo močno povezala, še bolj so vezi utrdili ob Brendijevi smrti, kar jim je na neki način tudi lajšalo težke čase. Dejan in Tina sta mami Danici v težkih trenutkih po očetovi smrti stala ob strani ne glede na vse.

In še vedno ne mine dan, da se ne bi slišali ali videli, čeprav ima vsak svoje življenje in obveznosti. Oba sta bila zaskrbljena, ko si je Danica kar nekajkrat zapovrstjo zvila gleženj. Sprva je bilo videti nedolžno, ko pa kljub »domačim« zdravilom, kot so obkladki, kreme, led in povijanje, z nogo ni bilo nič bolje, sta jo napotila k zdravniku. Tam so ji pregledali poškodovani ud in jo napotili na operacijo. Ko ima hudič mlade, jih je veliko, pravijo. In tako se je zapletlo tudi pri Daničini nogi.