Turneja po Kanadi

FOTO: Princ in princesa zasenčila starša

sn
27. 9. 2016, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vojvoda in vojvodinja cambriška William in Kate sta začela svojo turnejo po Kanadi in prvič imata s seboj na poti oba svoja otroka, Georgea in Charlotte, ki sta že glavni zvezdi.

profimedia
Malega princa so v boljšo voljo spravile šele mamine obljube.

Pri sestopanju iz letala, ko je potekalo uradno fotografiranje, sta z ljubkostjo navdušila vse prisotne.

profimedia
Pri sestopanju iz letala so navdušili vse prisotne.

Kraljevo britansko družino sta na letališču v Viktoriji pričakala gostitelja Justin Trudeau in njegova soproga Sophie Gregoire. Kate je šestnajstmesečno Charlotte, ki se je ves čas ljubko smehljala, nosila v naročju, triletnega Georgea pa je držal za roko princ William, pri čemer je mali George po stopnicah iz letala strumno stopal sam. Ni pa bil tako dobrovoljen kot sestrica; s šobljenjem je kar javno pokazal, da mu ceremonialni prihod ni nič kaj pogodu.

Mamica ima rešitve

Zakaj se je mali princ nejevoljno držal in šobil, seveda ni znano, je pa skrbna mamica Kate očitno razumela njegove težave. Ko je počepnila k njemu in se z mladeničem pogovorila na štiri oči, se očka William ni prav nič vmešaval, George pa je na mamine besede nekajkrat pokimal in si potem nadel prešeren nasmešek, ki ga je obdržal do konca fotografiranja.

Ugibanja

Kaj je Kate sinu šepetala, bo verjetno ostalo skrivnost, so se pa že pojavile špekulacije, da je zagotovo ravnala kot večina mam, ki se znajdejo v podobnem položaju, ko je treba z malčki nekaj na hitro urediti – obljubila mu je pač nekaj, kar si želi, in ga s tem spravila v dobro voljo. No, očitno materinstvo tako za vojvodinjo kot za običajne mame ubira prav podobne poti.

profimedia
Princeska Charlotte je bila ves čas fotografiranja nasmejana.