Pestra mladost

Bregović vesel, da ni dobil virusa HIV

mv
21. 9. 2016, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Srbski glasbenik Goran Bregović je v nedavnem intervjuju priznal, da je preživel pestro mladost, v kateri je spal z veliko ženskami.

Arhiv Svet24
Goran Bregović

Šestinšestdesetletni Bregović se zaveda, da je bil na rokenrol sceni nekdanje Jugoslavije več kot uspešen. S skupino Bijelo dugme je posnel 22 albumov, prodal milijonske naklade, a glasbenik pravi, da je imel v življenju poleg talenta tudi veliko srečo. »Moj največji uspeh v karieri je, da v mladosti nisem dobil virusa HIV,« napol v šali, napol zares pravi Goran, ki je bil ljubljenec na tisoče žensk, svoje številne avanture pa je opisoval v svojih uspešnicah. 

Pesem, posvečena sramnim ušem 

V slednjih se je kdaj tudi pošalil na račun svojega notranjega Casanove in tako je leta 1984 nastala pesem Pediculis pubis, ki govori o izkušnji z žensko, od katere je dobil sramne uši. Po poroki se je glasbenik seveda umiril in njegovo burno seksualno življenje je postalo preteklost. Danes se posveča predvsem pisanju nove glasbe, za katero priznava, da je doma nikoli ne posluša. »Ginekologi in jaz brskamo po najlepših stvareh na svetu, a tega ne počnemo kar naprej tudi doma,« je v šali dodal za konec.