Nov album

Magnifico: Balkanski šarlatan

Sonja Javornik
5. 9. 2016, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nekoč je pel, da je peder, zdaj pa da je pravi balkanski šarlatan – Charlatan de Balkan je namreč naslov njegovega novega albuma.

M24.si
Magnifico je imel v svoji karieri že veliko sijajnih trenutkov, kup presežkov. Tudi zelo raznolikih.

Ampak zagotovo se lahko strinjamo, da je Magnifico kvečjemu čefur, vsekakor pa ne šarlatan, kar nedvomno dokazuje novi album, ki bo uradno izšel 9. septembra, mi pa smo že lahko ekskluzivno prisluhnili novim uspešnicam, ki že navdušujejo tudi kritike po svetu.

Osebni album
Magnifico je pred dnevi dobil prvi paket s svojimi albumi za domači trg. Album bo sicer izšel po vsem svetu.

Veselje

»Ne vem, ali Magnifico lahko hodi po vodi, ampak ne bi bil presenečen, če bi lahko,« je oceno albuma zaključil angleški glasbeni kritik, ki je šele zdaj prvič slišal našega glasbenika, zaradi katerega je – kot je napisal – ponorel! V dobrem smislu seveda … Magnifico nam je zaupal, da je sprva, ko je prebral začetni stavek, kako kritik ni vedel, na kak način je do njega prišel album, in da je zaradi njega ponorel, že mislil, da ga bo raztrgal. Seveda je bilo potem veselje še toliko večje. V kritiki ne manjka presežnikov, pohval, kakršnih ne slišimo vsak dan. »Magnifico je bolj ‘cool’ kot veter na vroč poletni dan … verjetno celo bolj ‘cool’ kot Marcello Mastroianni …« Naj omenimo, da je kritik velik Marcellov fan …

Uspešnice

Na novem albumu so pesmi Tivoli, Ya Mustafa in Kuku Lele, ki jih že poznamo, zagotovo pa se bo našlo še nekaj uspešnic. Ali boste tudi vi navdušeni tako, kot je bil ta angleški kritik, je sicer vprašanje. Magnifica namreč pri nas spremljamo že od začetka devetdesetih, tako da smo na njegovo veličino že kar navajeni, naša pričakovanja pa so zato večja kot pričakovanja kritika, ki je bolj ali manj po naključju prvič prisluhnil njegovemu delu.

BluesBunny, angleški glasbeni kritik, v oceni albuma:

"Ne vem, ali Magnifico lahko hodi po vodi, ampak ne bi bil presenečen, če bi lahko."

Ljubitelj šlagerjev

No, ta album je bolj prečiščen, Magnifico se vse bolj predstavlja kot ljubitelj šlagerjev, ki še vedno zelo domiselno izkorišča vse svoje znanje tujih jezikov in se z njimi spretno poigrava. Da je »cool«, nam je že dolgo jasno, tako da ta album vsem, ki ga spremljamo od začetka, ne bo povedal nič novega, je pa vsekakor še ena potrditev njegovega velikega talenta.