MED VOJAKE

Alfa samca je strah višine

M. V.
27. 6. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Voditelj Igor Mikić se je v okviru snemanja svojih oddaj z naslovom Alfa Mikić, ki jih lahko gledate na VOYO, podal med vojake, kjer je okusil, kaj pomenita red in disciplina, kako se preživi v naravi, in se prvič peljal s helikopterjem.

Voyo
Alfa Mikić se je podal med vojake in preživel svojo prvo vožnjo v vojaškem helikopterju.

»V Kočevski rog smo šli s helikopterjem, prvič sem se peljal z njim in malo me je bilo strah višine,« je priznal sicer zelo samozavestni alfa samec in dodal, da se je naučil veliko novega. »Zakuriti znam ogenj brez vžigalnika, nabiral sem drva in imel pripetljaj z nevarno kačo,« je razkril. Plazilec, za katerega je mislil, da je navaden slepec, in ga je prijel v roke, je bila v resnici nevarna kača, a se je na srečo vse končalo brez ugriza.

Voyo

Priznal je, da fante občuduje in da so "ta pravi fantje".

Voyo

Vojaki so norci

Inštruktor, ki ga je vodil skozi program vojakov, mu je takoj dejal, da je on tisti pravi alfa moški, in Mikića pustil brez besed. »Fantje so pravi in to mi je všeč. Takšni moški bodo v življenju daleč prišli, saj se že od mladih nog učijo, kako se kaj naredi, in jim ne pere vsega mamica,« meni pogumni voditelj, ki je prepričan, da v njegovem nahrbtniku ni bilo le 25 kilogramov, kot so mu rekli. »Vsak dan treniram in dvigujem uteži, tako da vem, koliko je 25 kilogramov, in tisto je bilo vsaj 40!« je potožil Mikić, ki je na snemanju staknil tudi dva klopa. »Enega sem spravil ven, drugega le poskušal. Doma nisem imel nobene igle, zato sem uporabil zobotrebec. Zdaj imam malo otečeno, tako da bomo videli. Če ne bom pa umrl!« je razložil v smehu in dodal, da so mu vojaki povedali, da je žival, zaradi katere v Sloveniji umre največ ljudi, prav klop. Ali so se šalili? »Seveda ne! Od katere živali pa bi umrl v Sloveniji? Od ženske?« je v svojem značilnem tonu za konec odvrnil Mikić.