PRAZNOVANJE

Okroglih 22 let skupine Kingston

Alesh Maatko
13. 6. 2016, 21.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nezadržno se bliža 18. junij, ko bo skupina Kingston, ki je na Aktualovem rojstnem dnevu naredila pravi žur, v rodni Idriji pripravila jubilejni koncert, naslovljen Okroglih 22 let skupine Kingston. Na njem nas bodo popeljali skozi množico uspešnic, ki so jih nanizali v vseh teh letih.

Marko Delbello Ocepek
Zasedba Kingston svoje nastope vedno popestri z atraktivnimi in vročimi plesalkami.

Verjetno ga ni Slovenca, ki ne bi poznal uspešnic, kot so Ko bo padal dež, Cela ulica nori, Hotel Modro nebo, Republika Banana, Luna nad obalo, pa vse do zadnjih Mi delamo galamo, Danes je moj dan in seveda aktualne Alle Alle.

Dare Kaurič je reden gost na Radiu Aktual, kjer premierno predstavljajo novosti zasedbe.

AKTUALOVEC KLEMEN

Skupini Kingston se bodo na idrijskem odru pridružili številni gostje, med drugimi lahko izpostavimo Pera Lovšina, s katerim je skupina posnela skladbo Dekleta, v Idriji pa ga bodo spremljali tudi ob njegovih drugih skladbah, kar bo prav gotovo zanimiva in še nikoli slišana kombinacija. Med gosti bo tudi aktualovec Klemen Buderla, ki ga mnogi poznate iz oddaje Znan obraz ima svoj glas, med drugim pa je v zadnjem videospotu, Alle Alle, prispeval glas športnemu komentatorju. S Klemnom je skupina Kingston že nastopila in verjamemo, da bo tudi tokrat v zraku prava energija. Ne smemo pa pozabiti na družbo brazilskih plesalk Jamil in Janis, ki bosta skrbeli za vroče ritme.

Skupina Kingston je slavila tudi na festivalu Melodije morja in sonca. 

1994

Spomnimo. Zasedba Kingston, ki prihaja iz Idrije, je slovenska glasbena skupina, ustanovljena leta 1994. Kot pravijo člani, so si ime nadeli po glavnem mestu Jamajke Kingstonu, njihove pesmi iz različnih obdobij pa lahko uvrstimo med pop, reggae, latino glasbo. Fantje – Reno, Dare, Zvone, Dejan in Klemen  veljajo za prave žurerje, kar so dokazali tudi na zadnjem praznovanju ob Aktualovem rojstnem dnevu, kjer so naredili pravi žur.