Čuki

Korake odplesal brez napake

Alesh Maatko
20. 4. 2016, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Čeprav od prejšnje uspešnice Zdaj pa kozarce vsi v zrak nista minila še niti dva meseca, so nam fantje že postregli z novo uspešnico Lahko noč, kjer se Jernej Tozon v vizualni poslastici prelevi v plesalca.

Marko Hren
Jernej je bil, kot pravi Patricija, res pri stvari in pripravljen delati in se učiti.

Letos so Čuki po 16 letih znova sodelovali na festivalu Slovenska polka in valček. Tokrat sicer niso zmagali, kot pred 16 leti s pesmijo Kraljestvo naše sreče, pač pa so dosegli prav tako imenitno drugo mesto. Za romantični valček Lahko noč je melodijo napisal Jože Potrebuješ, ki je po večini podpisan pod vse uspešnice skupine Čuki, besedilo pa je tokrat prispeval basist Vinko Cankar.

Marko Hren
Čuki so tokrat ustvarili še eno glasbeno zgodbo, ki so jo poslušalci lepo sprejeli.

Vinko, ki je pri Čukih že od vsega začetka, torej že več kot 27 let, je najbolj poznan po pesmi Poletna, je pa tudi sicer umetniška duša. Poleg pesniške žilice ima tudi slikarski atelje, kjer ustvarja umetniške slike, ki jih je že razstavljal.

Za uspavanko Lahko noč so Čuki posneli tudi videospot, ki so si ga zamislili kot plesno zgodbo. Ko so imeli avdicijo za jazz plesalce oziroma pare, je Jernej izrazil željo, da bi se kar sam preizkusil v vlogi plesalca. Na začetku so bili vsi nekoliko skeptični, toda po dveh mesecih trdih treningov pod budnim očesom koreografa Boštjana Pavčka je Jernej zares zablestel tudi kot plesalec. Seveda pa bi mu bilo brez imenitne jazz plesalke Patricija Crnkovič gotovo veliko težje.

Marko Hren
Boštjanu Pavčku, Jerneju Tozonu in Patriciji Crnkovič je skupaj uspelo.

Koreograf Boštjan Pavček nam je zaupal: "Na začetku sem bil zelo zadržan, priznam, kar malo skeptičen. Kako bo nekdo, ki še nikoli ni plesal jazza, modernega baleta, videti v videospotu? Kako narediti jazz moderno koreografijo na valček? Torej nešteto vprašanj in malo odgovorov. Z Markom Hrenom in Anito Vihtelič smo premlevali o plesalki in padla je ideja, da povabimo Patricijo. In 'bum', po prvi vaji z Jernejem in Patricijo sem že videl končno sliko. Patricija je vrhunska plesalka, privilegij in užitek mi je bilo delati z njo. Jernej pa je bil zelo zagret za nove korake, lifte, pozicije in niti za trenutek ni obupal, ko kaj ni šlo. Pri plesu pa je najpomembnejše to, da sta se ujela kot par. Lahko rečem, da smo se vsi trije dopolnjevali."

Kdo je Patricija?

In ne nazadnje vse seveda zanima, kdo je brhka 18-letnica, ki je ob Jerneju zaplesala v spotu. Patricija Crnkovič zaključuje gimnazijo in Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Poleg baleta se ukvarja z modernimi tekmovalnimi plesi. Že leta tekmuje na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih ter posega po najvišjih mestih, kolajnah, pred kratkim pa je opravila tudi avdicijo za rotterdamsko akademijo Codarts.

Marko Hren
Jernej je bil, kot pravi Patricija, res pri stvari in pripravljen delati in se učiti.