Zabava

Ana Tavčar Pirkovič priznava: Vsak dan jočem

Sonja Javornik
19. 4. 2016, 20.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Voditeljico Ano Tavčar Pirkovič smo ujeli dan pred potovanjem v Frankfurt, ki se ga je zelo veselila, saj je letalo njeno najljubše prevozno sredstvo. Tudi to nam je zaupala v našem pogovoru.

Žiga Culiberg
Ana Tavčar Pirkovič pravi, da potrebuje tudi samoto.

Se bolje počutite, ko živite v paru ali ko ste sami?

Vsekakor v paru, vendar potrebujem tudi samoto.

Kaj je najbolj drzna stvar, ki ste jo naredili v življenju?
Več drznosti je bilo – ko sem do zadnjega kljubovala avtoritetam. Pa ni bilo (vedno) pametno.

Kako se najraje zabavate?
S svojim moškim, ki govori smešne in čudne šale, s prijateljico, ki dela grimase na kavi med doživeto pripovedjo, in s sinom, ki dela briljantne duhovite stavke.

Kaj vas danes osrečuje?
Da greva s sinom lahko popoldne na sonce s kolesom in piknik košaro, ki je darilo mojega dragega brata in drage mame, kot tudi z odejo, ki jo bova razgrnila ob deroči šumeči reki in na kateri si bova postregla z včeraj z ljubeznijo doma spečeno pito iz jagod, ki sva jih dobila cel zabojček od prijaznega gospoda ob cesti. 

Bi rekli, da ste timski igralec?
Precej, da.

Ali se zanesete na ekipo ali ves čas preverjate vse podrobnosti?
Na žalost še premalo preverjam in potem sama požanjem zdrse …

Kaj bi danes našli v vašem hladilniku?
Ojoj, kakšen jogurt s pretečenim rokom trajanja, na dnu domač motovilec od none iz Primorske, regrat, tastovo vrhunsko panceto, maslo, mleko in podobno, pravzaprav nič posebnega.

Ali posteljo postiljate vsako jutro?
Samo če pridejo obiski.

Ali pri nakupu oblačil bolj skrbite za ceno ali za to, da so oblačila preprosta za vzdrževanje?
Na drugo še pomislim ne, in kar je najslabše, takoj odrežem listek in potem sploh ne vem, na koliko stopinjah lahko operem ali sploh lahko operem! No, ceno pa še prej odrežem dol, da se ne zjočem ob morebitnem bankrotu, ki sledi.

Se spomnite, kdaj ste nazadnje jokali?
Vsak dan jočem. Ob reklamah, filmih, kakšnem stavku, misli. Hudo sem denimo jokala in se sploh težko potolažila ob filmu Kraljeva afera pred nekaj dnevi. Vrhunski film. Me je zadel.

Se kriza kaj pozna na vašem računu?
Zelo. Ne vem, ali je od krize. Pač plača in precej visoki stroški z vsemi možnimi krediti ter moja včasih ranjena ženska duša zraven … 

Se raje smejite na svoj račun ali na račun drugih?
Na svoj račun se zelo rada smejem, če mi le kdo zna nastaviti ogledalo, še večkrat se sicer hudujem, da taka pa res nisem. Torej tukaj moram še napredovati.  Na račun drugih tudi, čeprav zmeraj manj …

Katero je vaše najljubše prevozno sredstvo?
Letalo! Jutri letim v Frankfurt in obožujem letenje! Vzlet se mi zdi izjemno vznemirljiv, pristanek res mojstrovina. Mmm … osvobajajoče, drzno, visoko.

Katere hrane se najbolj razveselite?
Ooo, vsake dobre, estetsko pripravljene – in z zgodbo!