Zabava

Pevec skupine Langa, Jože Kontrec, išče hčerko

Taja Tominec
20. 4. 2016, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Petinštiridesetletni Jože Kontrec, pevec zasedbe Langa, išče svojo biološko hčerko, ki je bila posvojena pred 18 leti. Takrat je namreč živel v Murski Soboti z zunajzakonsko partnerico Biljano Horvat.

Osebni album

Njuno razmerje je bilo, kot meni pevec, turbulentno, predvsem zaradi njegovega nestanovitnega poklica. Partnerica takrat ni delala, glasbenik pa je družino, imela sta dva otroka, danes 21-letno Marijo in 20-letnega Miša (na fotografiji), preživljal tako, da je igral in prepeval podnevi ali ponoči. Partnerica morda res naveličana vsega, sama z majhnimi otroki, bremena ni zmogla več. Potem ko je rodila Marijo, leto dni kasneje Miša, je 8. 7. 1997 povila še Anđelo, ki pa je bila kot dojenčica dana v posvojitev. Jože pojasni, da se ne spominja, da bi podpisal posvojitvene dokumente, če jih je, pa ni vedel, kaj v resnici podpisuje. Obžaluje, da je do tega sploh prišlo, pravi s solzami v očeh, poleg tega pa je vidno pretresen in ima samo eno željo – spoznati svojo Anđelo.

Ima jo zelo rad

Zdaj se zagotovo imenuje drugače, 19 let bo praznovala v začetku poletja, po horoskopu je rakica. Če gre soditi po sorojencih, je gotovo prelepa, zala deklica. Tudi brat Mišo in sestra si jo želita spoznati. Glasbenik ima sicer devet naslednikov ter izgubljeno hčerko. Razmišlja na glas – o občutkih krivde, ki jih je imel, dnevih in nočeh, ko ni spal, ampak razmišljal, kako ji je, s kom je, ali ji je toplo, in si želel, da bi bila srečna mladenka. Svoji punčki sporoča, da jo je imel vedno zelo rad, da se ji nikoli ne bi odpovedal, da jo zelo pogreša in diha za to, da bi jo lahko spoznal.

Iskreno odgovarja 

Iskreno odgovarja, da ga je bilo strah tudi obsojanja okolice in ljudi. Pa vendar kot aksiom drži modrost, da ne smemo soditi, preden ne prehodimo iste poti v istih čevljih, kot je to storil tisti, ki bi ga radi okrivili.