Zabava

Na posestvu nastaja nov klan!

B. P.
4. 4. 2016, 22.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Resničnostni šov Bilo je nekoč na Planet TV je končno dobil tisto pravo noto, ko so se stvari začele resnično zapletati. Štajerski klan je izgubil skoraj vso svojo moč, v ozadju pa se že rišejo obrisi novega klana. Bo uspešnejši od štajerskega?

Planet TV
Miro, Breda, Blaž in Milan so se povezali v nov klan, saj skoraj vse povezuje prepričanje, da jih ostali vajenci ne spoštujejo.

Po skorajšnjem razpadu štajerskega klana so se v nekakšen klan zdaj povezali Miro, Breda, Blaž in Milan. Skoraj vse povezuje prepričanje, da jih ostali vajenci ne spoštujejo. Začeli pa so tudi že kovati taktiko, s katero bi poskrbeli, da se razredčijo vrste nasprotnikov. Predvsem hočejo uničiti zavezništvo med Adisom in Davidom. Njihov prvi načrt je za pomočnika imenovati Adisa in Davida in jima ponuditi priložnost, da se izkažeta in končno poprimeta za delo. Po drugi strani pa lahko na ta način razbijejo njuno zavezništvo, saj bo moral vsaj eden od njiju v bitko za obstanek. Če eden od njiju izpade, to pomeni, da bo novi klan imel še večjo moč na posestvu.

Planet TV
Še preden je odšla, se je Tadeja v spominski knjigi še zadnjič poslovila od sotekmovalcev, kar so vsi tudi že nestrpno pričakovali.

Župan poskrbel za preobrat

Pred izborom novih pomočnikov so vajenci imeli svoje načrte, ki pa jim jih je župan z novim pravilom popolnoma pokvaril. Po izgubi moči štajerskega klana na posestvu nastaja nov klan, ki je že začel taktizirati. V njem so Miro, Breda, Blaž in Milan. Zraven pa hočejo pritegniti tudi Nikija in Emanuelo. Župan je njihove načrte kaj kmalu prekrižal, saj bo tokratni izbor pomočnikov potekal nekoliko drugače. Vsaka od ekip je namreč pomočnika morala izbrati nasprotni ekipi.

Težavne nove prebivalke

Župan se je tudi odločil, da tekmovalcem nekoliko popestri življenje na posestvu, zato jim je dal pripeljati nove sostanovalke, ki pa so jim že prvi dan povzročale težave. Tokrat župan na posestvo ni prišel sam, ampak v družbi nekaj kokoši, ki bodo popestrile življenje vajencev na dvorcu. Obenem pa bodo vajenci, če bodo zanje zgledno skrbeli, imeli koristi, saj bodo njihova jajca izdatno obogatila njihov jedilnik. So jim pa kokoši že prvi večer povzročile nekaj težav. Ko so jih hoteli spraviti v delavnico, kjer bi lahko na toplem prenočile, se kokoši niso pustile ujeti zlahka. Težava je bila tudi v tem, da mnogi vajenci s kokošmi nimajo kaj dosti izkušenj.

Planet TV
Župan se je odločil, da tekmovalcem nekoliko popestri življenje na posestvu, zato jim je dal pripeljati nove sostanovalke – problematične kokoši.

Tadejino slovo

Potem ko je Tadeja izgubila bitko v forumu, se je morala posloviti od šova in glavne nagrade 50 tisoč evrov. Še preden pa je odšla, se je v spominski knjigi še zadnjič poslovila od sotekmovalcev, kar so vsi tudi že nestrpno pričakovali, predvsem njeno odločitev, komu bo zapustila svoje goldinarje. Blaž je predvideval, da bodo goldinarji ostali znotraj štajerskega klana, kar bi posledično pomenilo, da bi sam s tem izgubil prvo mesto na lestvici najpremožnejših. Nato je Niki začel prebirati Tadejine misli, ki jih je namenila vsakemu vajencu posebej. Največ besed je pričakovano namenila Patriciji in Tini. Gvido nad zapisom, ki je bil namenjen njemu, ni bil navdušen in dvomi tudi o Tadejini iskrenosti. Meni, da je na ta način še enkrat dokazala, da se je v šovu nenehno pretvarjala.