Zabava

Za Obamo na Kubo še Rolling Stonesi

E.R./STA
25. 3. 2016, 08.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Legendarni band The Rolling Stones bodo nocoj nastopili na brezplačnem koncertu v kubanski prestolnici. Nastop zasedbe bo prelomni dogodek za državo, saj je tamkajšnja komunistična vlada svoj čas glasbo Rolling Stonesov prepovedala kot ideološko deviacijo.

Legendarni frontman Stonesov na Kubi očitno ni več "ideološka deviacija".

Legendarni rockerji The Rolling Stones bodo nocoj nastopili na brezplačnem koncertu v kubanski Havani. Frontman zasedbe Mick Jagger je v kratkem videu za lokalni medij v španščini napovedal: "Nastopili smo na številnih neverjetnih krajih, a koncert v Havani bo za nas zgodovinski dogodek. Upamo, da bo takšen tudi za vas."


Nič več ideološka deviacija

Nastop zasedbe bo prelomni dogodek za državo, kjer je tamkajšnja komunistična vlada svoj čas glasbo Rolling Stonesov prepovedala kot ideološko deviacijo.

Brezplačni koncert bo v športnem kompleksu Ciudad Deportiva, lokalni mediji pa pričakujejo, da bo legendarnim rockerjem prisluhnilo od 500.000 do milijon poslušalcev.

Na Kubi sicer živi 11 milijonov prebivalcev. Poleg ogromnega odra bodo po kompleksu postavili tudi deset megalomanskih zaslonov, kar bo novost za državo, v kateri s tehnologijo zaostajajo.

Koncert v Havani je skupina k svoji latinskoameriški turneji dodala iznenada. Po prvotnem načrtu bi morali turnejo skleniti 17. marca v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico. V sklopu turneje so Stonesi nastopili v Argentini, Braziliji, Čilu, Kolumbiji, Mehiki, Peruju in Urugvaju, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Stonesi bodo na Kubi nastopili le nekaj dni po zgodovinskem srečanju ameriškega predsednika Baracka Obame in kubanskega predsednika Raula Castra v Havani. Predsednika sta napovedala novo obdobje v odnosih med državama, pri čemer sta odkrito priznala, da med njima obstajajo velike razlike v določenih stališčih. "Kljub temu imamo lahko konstruktiven dialog," je dejal Obama.