Zabava

V šov je vstopil Milan Robida

bp
17. 3. 2016, 21.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V resničnostni šov Bilo je nekoč na Planet TV je vstopil nov tekmovalec, 59-letni mizar Milan Robida iz Šentjakoba, ki ga zelo zanima zgodovina. Pravi, da bo jezo, ki se bo nabirala v njem, sproščal z delanjem sklec.

Planet TV
Milan je priznal, da bo v šovu najbolj pogrešal svoje vnuke, s katerimi sicer preživi veliko časa, in pa svoje čebele, ki so njegove "ljubice", saj ima doma čebelnjak.

Zakaj ste se odločili sodelovati v resničnostnem šovu Bilo je nekoč?

Vedno sem se zanimal za zgodovino, zato me je zgodovinsko ozadje šova Bilo je nekoč zelo pritegnilo. Seveda pa je zelo mamljiva glavna nagrada 50 tisoč evrov.

V šovu se boste preselili kar 200 let v preteklost. Kako se boste znašli brez sodobnih naprav in pripomočkov, ki nam lajšajo življenje?

S temi stvarmi nisem obremenjen. Telefon uporabljam samo, ko je treba. Včasih gledam televizijo, interneta pa praktično ne uporabljam. Vseh teh stvari ne bom niti malo pogrešal.

V šovu se boste morali naučiti tudi različnih obrti in spretnosti naših prednikov. Kako mislite, da vam bo šlo od rok?

Nekaj izkušenj z obdelavo lesa imam, tako da mislim, da tu ne bo težav. Kar se ostalih stvari tiče, pa menim, da se jih ni težko naučiti, če imaš dobrega mentorja. Potem je potrebno le še nekaj vztrajnosti.

Ste se v kakšni od starodavnih obrti tudi sami že preizkusili?

Ja, nekoliko sem se spoznal s kovaštvom. Izdelal sem si celo podkev. To pa je zaenkrat vse.

Katera je vaša najboljša in katera najslabša lastnost?

Moja najboljša lastnost je, da znam zelo dobro kuhati. Najslabša pa je, da se hitro razjezim, če me kdo sprovocira. Vendar pa se potem tudi zelo hitro pomirim.

Kako boste reševali morebitne nesporazume s sotekmovalci?

Spore bom poskušal reševati tako, da se bom najprej malce odmaknil in vse skupaj premislil. Šele potem bom ukrepal, kot bom mislil, da je prav.

Kaj pa če vam nekdo zares stopi na žulj in se bo jeza v vas nabirala dalj časa?

Poznam metode, s katerimi sprostim jezo, ki se nabira v meni. To je lahko delanje sklec, tek po dvorišču in podobno. Vsekakor bom poskušal storiti vse, da se jeze, ki se bo nabirala v meni, znebim.

Kaj in koga boste najbolj pogrešali med bivanjem v šovu?

Med šovom bom najbolj pogrešal svoje vnuke. Navadil sem se namreč, da enega izmed njih dvakrat tedensko odpeljem na trening nogometa, in to mi bo zdaj nekoliko manjkalo. Pogrešal pa bom tudi svoje čebele.

Kakšna bo vaša strategija na poti do zmage?

Poskušal se bom prilagoditi sistemu in pazil, da ne bom pretirano izstopal. Treba je biti tudi zelo marljiv in seveda imeti nekaj sreče. V klane pa ne bom vstopal, saj te vsaka zveza nekako obvezuje in te na ta način spreminja. Potem to nisi več ti. To pa je konec koncev lahko dvorezni meč.