Zabava

Shujšal za več kot 50 kilogramov

bp
17. 3. 2016, 22.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Verjetno najbolj zabaven tekmovalec letošnje sezone kuharskega šova MasterCher Slovenija, Luka Korenčič, je pred letom dni dosegel osebno zmago in izgubil več kot 50 kilogramov. Želi si na operacijo, a mu država ne nudi pomoči!

facebook
Velika želja Luke Korenčiča je še vedno operacija, s katero bi si odstranil odvečno kožo po izgubi več kot 50 kilogramov.

Vedno zabavni komedijant in improvizator Luka Korenčič bo nedvomno poskrbel, da bo letošnji MasterChef Slovenija poln smeha in zabave. In čeprav je Luka znan kot vedno nasmejan in poln energije, ga globoko v sebi pesti ovira, ki bi jo rad čim prej odpravil. Luka je namreč pred letom dni dosegel osebno zmago, ko se je odločil stopiti kilograme; bitko je dobil, ko je na koncu na tehtnici pokazalo 54 kilogramov telesne teže manj.

Od takrat je njegova velika želja operacija, s katero bi si odstranil odvečno, visečo kožo, ki je normalen pojav pri takšnem hujšanju. In prav zato bo Luka dal vse od sebe, da zmaga v šovu MasterChef in domov odnese glavno nagrado.

Mediaspeed
Luka v času, ko je še "nosil" odvečne kilograme.

»Če zmagam, bi zagnal lastno gostinsko storitev, težil za zabavno kuharsko-kulinarično TV-oddajo, pripravil ulično predstavo z elementi kuhanja. A globoko v sebi si želim le eno – če bi zmagal in bi že imel toliko denarja, bi si verjetno privoščil plastično operacijo. Minus 54 kilogramov telesne teže na človeku pusti svoje posledice. In viseče kože, ki mi je ostala, bi se rad dokončno znebil,« je priznal Luka, ki si operacije ni mogel privoščiti na račun zdravstvenega zavarovanja, saj je meja, ki jo določa zdravstvo, da poseg opravijo brezplačno, 60 kilogramov, samoplačniško pa tovrstna operacija stane več kot 3000 evrov. In prav zato Luka upa na zmago in uresničitev svojih sanj.

Facebook
Med drugim je leta 2013 nase opozoril tudi v šovu Slovenija ima talent.