Zabava

FOTO: Od pevskih šovov do svetovalke za zdravo prehrano

mv
17. 3. 2016, 18.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Renata Mohorič je na slovensko glasbeno sceno vstopila kot pevka skupine I.C.E., pred tem se je preskusila v kar dveh pevskih šovih, in sicer Popstarsu in oddaji Bodi idol. Petje je njena čarobna palčka, s katero se poveže z občinstvom, in upa, da bo tako tudi v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

osebni arhiv
Renata je sodelovala tudi v šovih Popstars in Bodi idol
Renata je že kot tekmovalka v pevskih šovih Popstars in Bodi idol nase opozorila s svojo eksplozivno energijo, ki je do danes ostala njen razpoznavni znak. Kot deklica je najraje plesala in tudi igrala, ob prehodu v najstniška leta pa je odkrila, da je njena največja strast petje. 

Renata je v svojih osnovnošolskih in gimnazijskih letih prosti čas posvečala predvsem plesu in občasno tudi igri, nato pa se je v njej začela rojevati močna želja po vokalnem izražanju. »To me je pri 17 letih pripravilo do tega, da sem se prijavila na Popstars in Bodi idol 2003. Kmalu za tem se mi je ponudilo sodelovanje z znano slovensko glasbeno založbo, preko katere sem spoznala fante, s katerimi smo v poznih najstniških letih ustanovili bend I.C.E., ki je še dandanes moja glavna prioriteta na glasbenem področju in moje ustvarjalno zatočišče,« je razložila Renata, ki se je vmes preskusila tudi kot samostojna izvajalka. V času študija se je med drugim preživljala z izbiranjem/urejanjem glasbe za eno izmed spletnih platform in s predajanjem pevskega znanja v glasbeni šoli, ker jo je poleg glasbe zanimalo več stvari, med drugim tudi duhovnost, pa je zadnjih nekaj let delala tudi kot svetovalka za zdravo prehrano in zdrav življenjski slog.

Želi zabavati gledalce

Za sodelovanje v oddaji se je v največji meri odločila zaradi želje po zabavanju gledalcev, kar je glavni namen in vsebina šova Znan obraz ima svoj glas. »Poleg tega se zelo veselim izzivov, treningov, smeha, novih prijateljstev, premagovanja lastnih omejitev ter raziskovanja oziroma odkrivanja posameznih likov in hkrati sebe. Če mi bo z imitacijami oziroma nastopi slučajno uspelo vzbuditi tudi zanimanje za moja avtorska dela oziroma glasbena dela skupine I.C.E, pa bo vse skupaj že kar kičasto,« priznava.