Zabava

Talent ni dovolj za uspeh

Sonja Javornik
26. 2. 2016, 22.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Hrvaška pevka Minea, ki bo nastopila na bližajočem se Aktualovem dnevu žena, je prepričana, da je za uspeh prav toliko kot talent zaslužno trdo delo. In njej ni bilo nikoli težko garati, saj svoje delo resnično ljubi.

Promo foto
Minea pravi, da je srečna, ker nima za sabo nobenega škandala ali negativnih situacij, ki bi jih povezovali z njenim imenom.

Minea je danes ponosna na prehojeno pot, saj ji je uspelo, da se je na glasbenem vrhu obdržala dolgo, brez kakšnih škandalov, samo po zaslugi dobre izbire pesmi in razdajanja na nastopih.

Koliko je za vaš uspeh zaslužen talent in koliko delo?

Rekla bi, da 50 : 50 ... Talent brez truda ne prinaša uspeha! Od samega začetka sem resno jemala svoj položaj na glasbeni sceni. Petje je bilo vedno moja največja ljubezen, vendar brez truda in dela verjetno ne bi bila tu, kjer sem danes.

Koliko se družite s kolegi?

Moram priznati, da se bolj redko družim z njimi. Večinoma je to na kakšnih skupnih koncertih ali snemanjih. No, ta druženja pa vedno zagotavljajo dobro zabavo s polno smeha.

Na katero svojo pesem ste najbolj ponosni?

Na to vprašanje ne morem odgovoriti, saj so mi vse pesmi pomembne in dragocene. Celo tiste manj poznane … Vsaka pesem ima svoje mesto v mojem srcu in zaznamuje neko obdobje v moji karieri. Pred kratkim je izšel moj CD The Best of Collection v izdaji Croatia Records, kjer je 21 skladb, od leta 1995 do danes, in moram priznati, da sem se zelo težko odločila, katere pesmi izbrati. Iskreno mi je žal za nekatere, ki niso našle svojega mesta na tem albumu, a niso nič manj pomembne od drugih.

Na Aktualovem dnevu žena bodo nastopili še Jasmin Stavros, Crvena jabuka, Gazde in Pop Design. 

Ste pričakovali, da boste imeli tako dolgo kariero?

Peti sem začela kot najstnica, pri 16 letih. Resnično nisem imela velikih sanj o popularnosti in estradi. Vse se je zgodilo spontano in dobesedno čez noč. Nastop na Dori (hrvaški izbor za Evrovizijo, op. p.) s skladbo Good boy in postala sem znana v trenutku! Od takrat je šlo vse naprej z bliskovito hitrostjo in ni bilo več časa za pričakovanja. Vrstili so se koncerti, televizijski nastopi, gostovanja na radiih, intervjuji, snemanja … Brez obremenitve in predsodkov sem uživala v vsem, kar se je dogajalo. Evo, še danes uživam!

Ali je težko biti vedno dobre volje, ko si kdo želi vaš avtogram ali fotografijo?

To je pomemben del mojega posla, čeprav petja nikoli nisem imela za posel. Petje je ljubezen, ljubezen pa so tudi moji oboževalci, ki si želijo avtogram, fotografijo ali samo objem. Seveda mi ni težko! Imam čudovite oboževalce, ki me spremljajo že leta in vodijo moj Minea Official Fan Club na facebooku, prihajajo pa tudi neki novi "klinci", ki so mojo glasbo spoznali šele pred kratkim.

Ali ste zdaj bolj obremenjeni v javnosti, ker vas lahko s telefonom fotografira kdorkoli?

Tega se navadiš. Zdaj še opazim ne, kadar se na ulici zagledajo vame, ko kaj komentirajo ali vzamejo v roke mobilni telefon in me fotografirajo. Bolj kot jaz so presenečeni ljudje, ki me zagledajo. Pogosto bi pristopili, pa ne vedo, kako … Na srečo so to vse lepa in dragocena srečanja, ki mi lahko samo imponirajo.

Kdo se bolje zabava na vaših nastopih – vi na odru ali tisti pod njim?

Če jaz ne bi uživala, ne bi biti moji poslušalci, o tem sem prepričana. Mislim, da gre to vzajemno in obojestransko. Ljubim tisti občutek na odru, ko pojem skupaj s poslušalci in ko smo vsi kot eno. Tega se ne da opisati!

Na kaj ste najbolj ponosni?

Na dejstvo, da sem, ko se ozrem v preteklost, vse, kar sem dosegla, dosegla s svojim trudom, upornostjo in dobro voljo. Srečna sem, ker nimam za sabo nobenega škandala ali negativnih situacij, ki bi jih povezovali z mojim imenom. Seveda, bile so situacije, ko sem grešila in sem se trudila kaj naučiti iz njih, a najbolj pomembno je, da sem lahko ponosna na vsa leta moje kariere.