Zabava

Glej, kdo kuha – veliko tekmovanje malih šefov!

nn
9. 2. 2016, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na Planet TV lahko od ponedeljka spremljate kuharski šov Glej, kdo kuha, v katerem nas s svojim znanjem navdušujejo mladi kuharji, stari od 10 do 14 let. Oddajo vodi Katarina Mala, male in velike kuharje pa usmerja šef Branko Podmenik.

Planet TV
Oddaja Glej, kdo kuha je na sporedu od ponedeljka do petka ob 18. uri.

Glej, kdo kuha je prav posebna kuharska oddaja, v kateri kuhajo otroci. Pri izzivu pa jim pomagajo slovenski zvezdniki. V vsaki oddaji tako spremljamo dva kuharska para; kuhalnico vihti mali šef, ki je v kuhanju vsestranski in zna pripraviti jedi, o katerih lahko nekateri odrasli in izkušeni kuharji le sanjajo. Njegov pomočnik in vajenec je slovenski zvezdnik, ki si ga mali šef izbere sam.

»Šov je poseben tudi zato, ker zvezdniški kuharji nastopijo v vlogi, ki je niso ravno vajeni. Postavljeni so namreč v podrejeni položaj,« je povedala voditeljica šova Katarina Mala. Za pevko in igralko je vodenje oddaje izpolnitev kariernih želja: »Prvi mladi kuharji, ki sem jih spoznala, so pravi zgled in navdih. Samozavestni in osredotočeni. Nisem vedela, da se znajo tudi otroci tako dobro sukati v kuhinji.«

Danes sta se v Glej, kdo kuha spopadli Alenka Godec in Eva Hren. Glej, kdo kuha je sicer ljubek kuharski šov, kjer pa gre kar na nož.

Kuharska igra je dobro začinjena, saj kuharsko znanje ni dovolj za končno zmago. Mali šef namreč mora spretno voditi in usmerjati svojega zvezdniškega in neizkušenega vajenca, jed pa mora biti pripravljena v omejenem času.

Tista dvojica, ki se pri nalogi bolje odreže, se uvrsti v naslednjo oddajo, kjer se spopade z novim kuharskih parom in novim kuharskim izzivom.

Male in velike kuharje usmerja priznani kuharski mojster Branko Podmenik. Nekdanji član kuharske reprezentance, pedagog in promotor slovenske kuhinje, ki ne sodeluje le z nasveti, prav on je namreč tisti, ki odloči, kateri kuharski par se je bolje izkazal: »Z otroki imam kar nekaj izkušenj. Mladi kuharji, ki sem jih spoznal med pripravami na oddajo Glej, kdo kuha, pa so me navdušili tako z znanjem kot z motivacijo. Vedo, da kuhanje ni igra in da je pri delu treba upoštevati precej stroga pravila tako pri higieni kot pri pripravi. Moje delo bo vse prej kot lahko. Odločale bodo najmanjše podrobnosti.«