Zabava

Neda Ukraden v novi stari luči

Alesh Maatko
2. 2. 2016, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Čeprav je na sceni že več kot 40 let, velika zvezda nekdanje skupne države Neda Ukraden ne počiva. Po dveh živahnih pesmih, Leggiero in Žuto, ki že napovedujeta novi album, neustavljiva babica predstavlja balado z naslovom Ako zimi jorgovan procveta.

Osebni album
Neda Ukraden si želi, da bi album, če bo vse po sreči, izšel že aprila.

Superbabica, kot ji mnogi pravijo, se po dolgem času predstavlja v pop-rock baladi. »Moji oboževalci so dolgo čakali na pesem, kot je ta. Pesem je nekako nova stara Neda. Predstavljam se v novi, a pravzaprav stari luči. Seveda bo na novem albumu, ki bo izšel aprila, če bo vse po planu (smeh), veliko živahnih pesmi, ampak Ako zimi jorgovan procveta je nekaj posebnega. Pesem mi je bila takoj zelo všeč, čeprav je težka; besedilo je žalostno, a tako realno. Govori seveda o ljubezni, o takšni, ko dekle fanta ljubi, on pa nje ne. Tokrat sem prvič in zagotovo ne zadnjič sodelovala z Dragano Šušteršič, ki je napisala tekst, in Vladimirjem Banovčaninom, ki podpisuje glasbo,« nam je o pesmi, ki je dobila tudi videozgodbo, povedala Neda.

Osebni album
Neda pravi, da tokrat sodeluje z zares dobrimi avtorji in pripravlja pravo glasbeno poslastico.

ELEGANTNO IN PREPROSTO

»Spot je eleganten in preprost. Ob tako močni pesmi nima smisla pretiravati. Spot je žalosten, tako kot pesem. S stilistom sva se odločila, da bomo vsi v črnem, celo balerina nosi rdečo namesto bele ... Globoko sporočilo pesmi smo želeli prikazati čim bolj minimalistično in mislim, da nam je uspelo. Spot je sicer režiral Goran Šljivić, a ideja je bila moja,« je dodala pevka, ki vsak prosti trenutek z veseljem preživi s svojimi vnuki.

Osebni album
Zvezdnica je povedala, da ima večino pesmi že posnetih, a vse še niso pripravljene za oboževalce.